Plochodrážní sezóna na evropském kontinentu nekončí

Freital – 24. listopadu
Škvárová sezóna anno domini 2023 je jednou provždy v historii. Nyní náš čekají ledy. Ach, ledy… Když v posledních letech mrzlo, řádili covidoví politici. Od zázraku jarně únorových Holic uběhne pět let. Co tedy má fanoušek v našich končinách dělat, aby si zkrátil zimní pauzu. Není to složité, Freital leží, coby kamenem dohodil na saské straně českých hranic a zítra zde startuje letošní seriál Drift-On-Ice.

 

Ronny Weis loni ve Freitalu kraloval | foto Pavel Marek

Šroubky jsou symbiózou klasického speedway a ledového povrchu. Motocykly na klasické ovály zápolí na ledovém povrchu. A Ronny Weis se svým míšeňským týmem je ve své sérii Drift-On-Ice přivedl k naprosté dokonalosti.

Jeho série se stará o zábavu fanoušků během zimní pauzy dobrých patnáct let. Zítra od sedmnácti hodin ve Freitalu startuje další ročník, jenž má mít čtyři díly. Termínem se pyšní prozatím Jonsdorf, kousíček od Liberce, kde se pojede dvacátého ledna, kdežto Niesky a Chemnitz jsou zjevně otevřenou záležitostí.

Drift-On-Ice přináší také velkou show pro diváky | foto Antonín Škach

Zítřejší startovní listina nebyla prozatím nebyla zveřejněna. Jisté je, že se obejde bez dvou českých šroubkařských ikon. Hynek Štichauer si užívá dovolenou a povinnosti nechají doma rovněž Jaroslava Petráka. O doprovodný program se postará potěr na padesátkách a čtyřkolky.