Evropský kalendář by měl být známý po víkendu

Řím – 23. listopadu
Tiskový odbor FIM Europe má navzdory uzavřené sezóně napilno. Rozesílá do světa kalendáře motocyklových šampionátů Evropy. V posledních dnech například trialu se srpnovým Kramolínem či supermotem, v němž žádný z českých pořadatelů nefiguruje. O ploché dráze se prozatím můžeme bavit pouze v rovině spekulací.

 

Vyjdeme-li z praxe předchozích let, světový pohár stopětadvacítek v Žarnovici doprovodí také jeho evropský protějšek. Logo evropské motocyklové federace určitě bude na titulních stranách programů také tradičních českých pořadatelů i roku 2024.

Všechno bude oficiální až po víkendovém jednání evropské plochodrážní komise. Na něm se očekává stanovisko Krška k jeho dalšímu působení v české první lize. Finalizace její podoby se očekává k poslednímu dni letošního rozmarného listopadu.

Český termínový kalendář přijde na řadu později. Aby toho tajemna nebylo málo, vrabci na pražských střechách si cvrlikají, že polo jubilejní Memoriál Luboše Tomíčka bude opět v pondělí po pardubické Zlaté přilbě. Ale dost spekulací a více trpělivosti.

Krško se letos stalo českým mistrem, ale na potvrzení jeho účasti na příští rok se prozatím čeká | foto Peter Treščák