Lukáš Hutla měl ledový ovál sám pro sebe

Böllnas – 4. ledna
No Nový rok vyrazili na sever. V neděli se nalodili na trajekt, na němž povečeřeli. S negativními PCR testy, jejichž protokoly po nich o půlnoci stejně nikdo nechtěl, se vylodili ve Švédsku. Dojeli do Böllnasu, kde se ledový ovál v paprscích chladného severského slunce třpytil výhradně pro ně. Modrooranžová nádhera nepřinesla konec jejich putování. A tak zase hurá do dodávky nastavit destinace s těžko vyslovitelným názvem Örnsköldsvik.

 

Oranžovo – modrá imprese švédského sluníčka, oválu v Böllnasu a Lukáše Hutly za řidítky foto Martin Běhal

Oranžové barvy motocyklu Lukáše Hutly náramně ladily s atmosférou oválu, jíž sluníčko vybarvilo pestré stupnice modrých tónů. Ani nejskvělejší z impresionistů by takový dojem nedokázal zachytit, protože by si musel stěžovat na chudobu odstínů barev na své paletě.

A tak jej musel zastoupit Martin Běhal se svým smartphonem. Pařížské Musée d´Orsay by díla osečenského ledaře s největší pravděpodobností nevystavilo. Nicméně plochodrážní fanoušci jej dozajista ocení, obzvlášť doprovodí-li jej nejnovější informace.

„Stadión jsme měli sami pro sebe,“ vypráví Martin Běhal, který vedle vedlejší role fotografa exceloval v hlavní úloze mechanika Lukáše Hutly a sám do sedla neusedl. „Lukáš si všechno vyzkoušel. Teď jedeme do Erviku, je to tři sta třicet kilometrů, takže asi čtyři hodiny. Zejtra bude odpočinkovej den a ve čtvrtek liga.“

Nakládá se a jede se dál… | foto Martin Běhal