Únik informací bude stát hlavu

Liberec – 5. ledna
Dlouho jsem se bránil, ale marně. Ještě před koncem sezóny 2021 by mě nenapadlo něco podobného. Pak to přišlo, při uklízení jsem vyhrabal staré plány rekonstrukce libereckého stadiónu, co jsem ještě dělal s Tondou Kasperem. Na jednom z nich jsme už tenkrát počítali s výstavbou vnitřního oválu pro mrňouse. Tím bylo rozhodnuto, Tondu nahradil Robert Ráliš a začalo se vyměřovat.

 

Nejnovější český plochodrážní ovál se začal budovat v prosinci | foto Věroslav Kollert

Ačkoliv se začalo pozdě a počasí si s námi hraje, máme v součastné době ovál kompletně vykopaný a připraveno jeho odvodnění. Když už bylo vykopáno, zároveň se udělala i další přípojka elektrického vedení. Bratru pět stovek kubíků se odvozilo a čeká nás navozit materiál na novou dráhu.

To vše by nešlo dělat  bez pomoci  společnosti Z I C O, a.s., která nám před koncem roku dala dárek doslova  pod stromeček.  Děkuji.

Malá Dráha by měla být hodně podobná Markétě. Liberecký ovál bude hlavně připravován na start E – speedway, kde by se měly letos oficiálně odstartovat závody. První etapa prací by měla být ukončena koncem dubna 2022.

To vše jsme chtěli uveřejnit, až bude hotovo. Při focení stavby došlo k poruše… Upadla hlava foťáku a tak doufám, že další hlavy už při stavbě padat nebudou.