Zrušené sparingy v Polsku rozšířili českou výpravu do Unny

Živanice – 18. března
Přípravný trénink před odjezdem do Unny, který Vladimír Višváder s Jakubem Hejralem plánovali na středu, se nakonec neuskutečnil. Nicméně mšenský závodník přijel do Živanic už včera ráno, takže se šroubky v kolech obou motocyklů zařízly do ledu mělického rybníka včera dopoledne. Zrušené sparingy v Polsku českou výpravu na dnešní halový mítink na ledě rozšířily ještě o dalšího člena.

„Pojede se mnou Filip Šitera jako mechanik,“ vysvětlil Jakub Hejral personální posílení českého týmu. Plzeňský junior mu tak bude moci oplatit stejnou službu například z loňského finále českého šampionátu či Zlaté přilby.

Filip Šitera původně počítal se svou účastí v přípravných přátelských kláních, která měla extraligová Wroclaw na programu o tomto víkendu. Nicméně sněhová nadílka oba mítinky zrušila.

„Taky v Pile je pořád sníh,“ komentoval svou polskou část přípravy Jakub Hejral. „Snad ale ke konci příštího tejdne by se už mělo začít něco dít.

Jakub Hejral se však za řidítka závodního motocyklu letos už dostal. Společně se svými přáteli byl minulý týden na soukromém motokrosovém tréninku ve Španělsku. O tom však další informace přinese exkluzivní rozhovor, který vyjde o půlnoci z neděle na pondělí.

Foto: archív Jakuba Hejrala