Zeptejte se: Filipa Šitery

Mladá Boleslav – 28. prosince
Svými výsledky by si dozajista zasloužil titul skokan roku, pakliže by v naší ploché dráze něco podobného existovalo. Ještě loni mohl vzhledem k věku závodit pouze v juniorských šampionátech, nicméně už letos dosahoval obdivuhodných výsledků. K jeho největším majstrštykům patřila stříbra z republikových šampionátů dvojic a devatenáctiletých závodníků, triumf v závěrečném klání jednadvacetiletých či postup do finále mistrovství Evropy do devatenácti let. Šestnáctiletý Filip Šitera, jenž se minulý týden vrátil z dlouhého turné po Austrálii, přislíbil magazínu speedwayA-Z exkluzivní rozhovor. Také tentokrát může jeho podobu ovlivnit kdokoliv z vás.

„Mám stále přehozenej čas a nemůžu se nějak dospat,“ odpověděl Filip Šitera magazínu speedwayA-Z, jak se vyrovnal z přechodem z horkého australského léta do středoevropského psího počasí. „Chodím dřív spát a brzo vstávám. Taky je tady větší zima.“ Kromě toho už začal s přípravou na novou sezónu. „Teď stavím pěkný nový motorky,“ pochlubil se. „Budou nový dečky, ale ještě musím zavolat panu Jirsovi, aby mi je udělal. Ještě jsem ale nevymyslel design. Snad mě něco napadne na Silvestra (smích)!“

Chcete-li Filipu Šiterovi položit nějakou otázku, učiňte tak formou vloženého komentáře k tomuto článku. Rozhovor je domluven na sobotu 8. ledna, takže uzávěrka čtenářských příspěvků bude o den dříve, v pátek 7. ledna ve 12:00.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)