Následky gorzowského pádu přestřihly famózní šňůru Grega Hancocka

Tento článek obsahuje 20 000. publikovanou fotografii magazínu speedwayA-Z

Vojens – 13. září
Včerejší trénink na nordickou velkou cenu ve Vojensu přinesl oficiální odstoupení Grega Hancocka z dnešního závodu. Leader průběžné klasifikace se prozatím objevil ve všech dosavadních 177 mítincích Speedway Grand Prix od té boby, co seriál začal roku 1995 ve Wroclawi. O konec jeho výjimečného a nepřekonatelného rekordu se postarala jeho levá ruka, zlomená, odřená a popálená před čtrnácti dny v polském Gorzowě.

Greg Hancock minulý týden postoupil v Göteborgu operaci zlomeného ukazováčku, když vykloubený prostředníček mu napravili již předtím v Polsku. Kvůli popáleninám musí užívat také silné dávky antibiotik, aby se vyhnul riziku infekce v odřeninách.

Přesto byl rozhodnutý hájit ve Vojensu svůj čtrnáctibodový náskok na čele průběžné tabulky. Ale po testovací jízdě ve Švédsku včera odpoledne byl přinucen rezignovat. Jeho místo ve večerním závodě zaujme Nicolaj B. Jakobsen.

Bitva o titul se rozhořívá:
Greg Hancock ještě pár hodin se svými 112 body zůstane leaderem aktuální klasifikace. Druhý Tai Woffinden s 98 body shodou okolností také bojuje se zlomenou rukou. Nicki Pedersen, třetí s 93 body, vynechal ve Vojensu trénink, nicméně navzdory vykloubenému ramenu v Tarnowě před třemi týdny neskrblí odhodláním porvat se večer o nejlepší výsledek. Bezprostředně za svými zády má Krzyzstofa Kasprzaka (92) a Mateje Žagara (91).

Osudná kolize s Niels Kristianem Iversenem v Gorzowě:

Foto: Wojta Zavřel (www.wojta-foto.cz) a Petr Makušev