Zájem o přebor neutuchá

Mšeno – 5. června
Přebor republiky jednotlivců ještě nedospěl do rozhodujícího stadia, v němž bychom mohli pomýšlet na rozhodnutí otázky letošního vítěze. Jednak po prohře svitavského podniku s dešovými záplavami se v sobotu ve Mšeně pojede teprve třetí díl seriálu, v němž se započítávají čtyři nejlepší výsledky. A v neposlední řadě dosavadní dva závody v Plzni a v Praze měly na nejvyšším stupni pódia honorovaném pětadvaceti tabulkovými body pokaždé někoho jiného. A přestože ani boj o osm míst v srpnovém semifinále mistrovství republiky jednotlivců není na pozadí úbytku závodníků nikterak vyhraněný, ve Mšeně se dá očekávat zajímavý závod.

Přestože se startovní listina bude muset obejít bez pražských juniorů, kteří vyrazili s národním týmem do Teterowa, zájem o mšenský podnik je poměrně velký. Po svém pražském pádu se vrací Patrik Mikel, čímž se počet přihlášených zaokrouhlil na třináct.

Ke slovu tak přichází stejný rozpis jako v Plzni a v nešastných Svitavách. Třináct závodníků se nejprve střetne ve třinácti rozjížďkách základního rozpisu, přičemž každý z nich stane na startovním roštu čtyřikrát. O konečném pořadí, které je o to důležitější vzhledem k přidělování tabulkových bodů, rozhodne nakonec trojice finálových jízd.

V rámci přeboru bude pokračovat také klasický šampionát stopětadvacítek, jehož startovní listina ovšem není ještě uzavřena.

Startovní listina:

1 Jan Holub, Mšeno
2 Filip Šitera, Mšeno
3 Petr Babička, Slaný
4 Josef Novák, Pardubice
5 Hynek Štichauer, Pardubice
6 Jaroslav Petrák, Pardubice
7 Filip Hájek, Praha
8 Lukáš Ševčík, Praha
9 Patrik Mikel, Březolupy
10 Michal Klein, Mšeno
11 Michal Dudek, Slaný
12 Radim Chod, Slaný
13 Krzyzstof Nowacki, PL – Slaný (ACCR)

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)