Pardubický stadión čeká plochodrážní škola

Pardubice – 5. června
Žádný učený z nebe nespadl. Něco podobného si Milan Špinka uvědomil, když koncem minulého měsíce sledoval ouverturu českého přeboru na plzeňských Borech. V hlavě šéfa české reprezentace začala klíčit myšlenka na upořádání plochodrážní akademie. Ta rychle přešla v čin, takže plochodrážní škola pod vedení ledařského exmistra světa se uskuteční ve středu 9. července ve Svítkově.

„Poznal jsem, že by bylo potřeba víc pracovat s klukama jako Josef Novák, Filip Hájek, Lukáš Ševčík, Petr Babička, Michal Klein, Zdeněk Růžička či Ondřej Smetana,“ vrací se Milan Špinka k dubnovému plzeňskému přeboru, který poznamenal poměrně velký počet pádů.

Milan Špinka záhy našel recept na zlepšení současného stavu. „Po dohodě s Petrem Moravcem jsme se s Lubošem Vozárem domluvili, že uděláme školičku, která se bude týkat nejen ježdění, ale i studia teorie a řádů,“ říká.

Plochodrážní akademie již dostává konkrétnější obrysy. „Uděláme to ve středu 9. července v Pardubicích,“ pokračuje Milan Špinka. „Dráha je sice veliká, ale má dobrý rádiusy. Je to první krok pro zlepšení techniky a taktiky mladejch‘ závodníků, u nichž vidím určitý nedostatky.“

Foto: Miroslav Horáček