Milan Špinka nešetřil chválou na plzeňskou adresu

Plzeň – 13. května
Příští sobotu čeká český juniorský nároďák první krok za obhajobou loňské bronzové medaile v mistrovství Evropy. Na ovále na plzeňských Borech musí porazit výběry Ruska, Finska a Švédska, protože cesta do finále v Herxheimu vede jedině přes vítězství. Milan Špinka proto včera do Plzně pozval pětici kandidátů na reprezentační vesty a byl ohromen skvělým přístupem klubu, který zajistil sanitku s lékařem, startéra a dokonale fungující organizační tým.

„Velký díky AK Plzeň na umožnění přípravy státní reprezentace,“ nešetřil Milan Špinka chválou na adresu plzeňských pořadatelů. „Vše bylo připravený, dráha pokropená. Předpověď počasí byla strašná, ale krátký přeháňky nakonec dráze prospěly.“

V plzeňských boxech se sešli Václav Milík, Eduard Krčmář, Roman Čejka, Ondřej Smetana a Michal Škurla. Václav Milík se na ovále objevil třikrát a pokaždé byl v cíli první. Eduard Krčmář dvakrát prohrál pouze s ním. Ondřej Smetana dosáhl pět bodů z pěti jízd. Pech si však prožil Roman Čejka. Měl sice dvě dvojky, ale v první jízdě upadl a z poslední si přivezl zničený motor.

Z kandidátů chyběl pouze Zdeněk Holub, jenž se však do závodního kolotoče hodlá vrátit již zítřejším duelem společného poháru AČR, SMF a AZMS v Pardubicích. Slovinci si dávají na čas se zveřejněním složení svého týmu, nicméně vestu s trikolórou vedle Zdeňka Holuba obléknou Tomáš Suchánek, Eduard Krčmář, Michal Škurla a Ondřej Smetana.

Přítomen bude samozřejmě i Milan Špinka, jenž prozatím nechce prozradit žádné detaily o složení týmu pro plzeňské semifinále mistrovství Evropy. „Nominace ještě není,“ reaguje na zvídavé dotazy nominačního charakteru. „Příprava začala už přeborem v Plzni a ještě se jede jadranská liga v Pardubicích a v sobotu juniorák v Divišově. V pondělí budeme mít ještě jeden trénink v Plzni, to už by se mělo všechno doladit.“

Foto: Wojta Zavřel