Český tým bude hájit průběžné vedení na domácí půdě

Pardubice – 13. května
Celkem tři tabulkové body si český tým přivezl z výjezdních utkání jadranského poháru družstev, což z něj činí leadera průběžného pořadí. Po slovinské Lendavě a slovenské Žarnovice je program našich výjezdů ukončen a domácí část startuje zítra v Pardubicích odvetou proti Slovinsku.

Oproti původním předpokladům v sestavě Lubomíra Vozára bude scházet Zdeněk Holub, jehož noha se ještě nezahojila natolik, aby umožnila Pražanovi absolvovat plné závodní zatížení. Ke slovu se proto dostává plán B, kdy Pražanovo místo v sestavě zaujme Hynek Štichauer.

Pardubice doplňují pětici také Tomášem Suchánkem, ovšem zbytek týmu bude tradičně výhradně juniorský. Michal Škurla a Ondřej Smetana absolvovali prozatím kompletní program soutěže, zatímco Eduard Krčmář byl nucen vynechat výjezd do Lendavy kvůli svým povinnostem v Rawiczi.

Slovinci si dávali s odhalením karet své sestavy poněkud načas, což mírně rozčílilo Petra Moravce. Zatímco česká strana poctivě hlásí startovní čísla deset dnů před závodem, náš zítřejší soupeř tak učinil teprve během dnešního dopoledne.
Slovinci přijedou bez výraznějších opor, avšak český tým přistupuje k závodu zodpovědně z titulu svého plánu oslavit třetí triumf v soutěži během posledních let. Zítřejší duel by v tomto směru pro ně neměl být příliš obtížný.

Sestavy zítřejšího utkání:

Česká republika: 1 Tomáš Suchánek, 2 Ondřej Smetana, 3 Eduard Krčmář, 4 Michal Škurla, 5 Hynek Štichauer
 
Slovinsko: 6 Jernej Pečnik, 7 Nejc Malešič, 8 Matič Ivačič, 9 Žiga Kovačič, 10 Dalibor Bot

Foto: Miroslav Horáček