Restaurace ve slánském Kvíčku hostila tuto sobotu jezdce SCM při AK v AČR Slaný

Slaný – 23. listopadu
Na pořadu dne bylo vyhodnocení podílu a úspěšnosti jednotlivých členů SCM v plochodrážní sezóně 2013. V úvodu setkání se vedoucí SCM Petr Křikava zmínil o průběhu a organizačním zabezpečení sezóny 2013 pro jezdce SCM. Ve svém krátkém vystoupení připomněl jednotlivá soustředění jezdců obou kategorií na stadiónech v České republice v kubaturách 125 i 500 ccm a jejich význam pro zvyšování celkové připravenosti jezdců k závodům a růst sportovní výkonnosti.

Připomněl i složitosti plynoucí ze zajišování jednotlivých soustředění v celém průběhu sezony, ale na druhé straně vyzvedl pozitivní zkušenosti z jednání s jednotlivými kluby o organizaci tréninkových kempů pro jezdce. Podrobně dále rozebral podíl jednotlivých členů SCM a jejich výsledky v rámci soustředění organizovaných mimo republiku. Především pak vyzvedl spolupráci s polskými mládežnickými kluby v Rybniku a Wawrowě. Dále připomněl podíl jezdců v mezinárodních soutěžích především ve třídách 125 a 250 ccm, které SCM zajišovalo pro tréninkové kempy a rovněž závody organizované pod patronací FIM a FIM Europe.

V další části jednání trenér a manažer SCM Lubomír Vozár navázal na hodnocení vedoucího SCM rozborem konkrétních dosažených výsledků jezdců v jednotlivých mládežnických kategoriích plochodrážního sportu, a to jak na domácí, tak i na mezinárodní úrovni.

Na jednání rovněž vystoupil zástupce VV Svazu ploché dráhy Leopold Klíma. Ve svém příspěvku především poděkoval všem jezdcům za dosažené výsledky, rodičům jezdců za podporu při zajišování účasti a připravenosti na závodech i jednotlivých soustředěních. Zároveň poukázal na skutečnost, že dobrá práce s mládeží je předpokladem úspěchu při výchově a přípravě mladých jezdců ploché dráhy a jen ta vede k dalšímu růstu a dosahování co nejlepších výsledků v tomto náročném sportu.

SCM rovněž dlouhodobě spolupracuje s firmou SHUPA, připravující malolitrážní plochodrážní motocykly téže značky. Na jednání byl přítomen zástupce Jiří Benda, který jezdce seznámil s připravovanou možností účasti v plánovaném seriálu závodů na krátké dráze Otevřeném mistrovství ČR E 85, jehož hlavním sponzorem by se stala společnost Teros a.s. Jedná se o další možnost rozšíření přípravy mladých jezdců s celkem zajímavými motivačními podmínkami. Další jednání o podrobnějších podmínkách a systému této soutěže ovšem budou ještě probíhat a jezdci by byli o konkrétním výsledku včas informováni.

Příjemným zpestřením jednání bylo předání trofejí mladým jezdcům – vítězům seriálu závodů na krátké ploché dráze, které mělo původně proběhnout po posledním závodě na stadionu v Chabařovicích. V té době byly ale povětrnostní podmínky zcela proti a tak své trofeje vítězové převzali z rukou chabařovických pořadatelů až při tomto vyhodnocení. Jiřina a Ladislav Šifaldovi tak mohli společně předat poháry vítězi soutěže – Josefu Novákovi, druhému v pořadí – Filipovi Šifaldovi a bronzovému Václavu Vernerovi.

Na závěr jednání pak Petr Křikava podle předem připraveného a organizačním týmem odsouhlaseného klíče o stanovení příspěvkové výše rozdělil všem jezdcům objednávky na díly a potřebnou údržbu motocyklů po sezoně z ušetřených prostředků rozpočtu SCM. Zde i přes celkové krácení dotací se nakonec našla částka pro rozdělení v celkové výši sto tisíc korun.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)