Češi a Slováci v akci 435

Minulý týden se zprvu zdálo, že deště dají konečně ploché dráze pokoj. A diváci si dokonale užili Tomíčkův memoriál na Markétě a Slovácký ovál v Březolupech. Nicméně ze strany svatého Petra šlo evidentně o drobný ústupek, jak se přesvědčili včera v Plzni, kde jim ovál připravený na vrchol českého šampionátu nemilosrdně poničil. Jako každé pondělí se však vypravíme za našimi závodníky za hranice.

 

Jan Macek vyrazil do Slovinska | foto Eva Palánová

V sobotu se v Rawiczi loučili se sezónou pouťákem na památku Floriana Kapaly a pohár starosty. Mezi seniory se prosadil Bartosz Smektala, mezi juniory Krzyzstof Sadurski. Zde byl Adam Bednář (1 1 X 0) dvanáctý.

Včera v Kršku vyvrcholil šampionát Slovinka a Maďarska triumfem Nicka Škorjy, s nímž stáli na pódiu Matic Ivačič a Daniel Gappmaier. Jan Macek ještě ve středu v Březolupech pomáhal v depu svým mladším klubovým kolegům, avšak ve Slovinsku stál na startu.

S dvanácti body (3 3 2 2 2) pronikl do rozjížďky poslední šance, do jejíhož cíle ovšem dorazil jako poslední. v závěrečné klasifikaci mu tím pádem patřila šestá pozice.