Změny českého kalendáře byly oficiálně potvrzeny

Pardubice – 3. října
Je to již osm let, kdy deště a další okolnosti učinily z října nejbohatším měsícem českého plochodrážního kalendáře. Něco podobné, byť menším měřítku než ve čtrnáctém roce, nás čeká také letos. Komise ploché dráhy AČR totiž včera sumarizovala a oficiálně potvrdila termínové změny předchozích dnů.

 

Déšť letos pořádně zkomplikoval plohcodrážním pořadatelům život | foto Karel Herman

Vezmeme-li všechno chronologicky, již v sobotu se v Mariánských Lázních pojede mítink evropské série veteránů jako Memoriál bratří Juhanů. O dalším víkendu vyvrcholí šampionát jednotlivců v Plzni a extraliga v Liberci. A poté první liga přesunutá do Pardubic ze Svitav, kde klub pro letošní rok ukončil své pořadatelské aktivity.

Spolu s ním skončí také české šampionát dvěstěpadesátek. Pokud se sejde pět závodníků, nepojedou žádní cizinci. Počet držitelů licence AČR pochopitelně omezen není. Čtvrtlitry však přijdou o podnik v Liberci a další podnik v Pardubicích.

Bylo totiž potvrzeno, že přebor skončil minulou středu v Březolupech. Jeho mítink v Liberci se neuskuteční, stejně tak odpadly volné mezinárodní závody v Pardubicích.

Termínové změny českého kalendáře:

závod: původní termín: nový termín
EVS – Mariánské Lázně: 17.9. 8.10.
finále MR jednoltivců – Plzeň: 14.9. – 2.10. 15.10.
extraliga – Liberec: 21.9. 16.10.
přebor + MR 250 ccm – Liberec: 1.10. zrušen bez náhrady
1.liga – Svitavy: 17.9. Pardubice 22.10.
Nice Cup + MR 250 ccm – Pardubice 7.9. – 3.10. zrušen bez náhrady
volný závod – Pardubice 15.10. zrušen bez náhrady
MR 250 ccm – Pardubice 15.10. 22.10.