Lukáš Hutla našel dočasnou náhradní maminku

Travemünde – 2. ledna
Původní plán, že se trojlístek českých ledařů cestujících na začátek švédské ligy potká v úterý na palubě trajektu, vzal rychle za své. Lukáš Hutla totiž vyrazil na cestu již včera v podvečer. Svou Přelouč opustil sám, jeho otec Radek zatím zůstává doma. V Osečné vyzvedl Martina Běhala, jehož na další dva týdny adoptoval za svou náhradní maminku. Rozhodně však není nevděčným synem, protože svému mechanikovi chce půjčit svůj druhý motocykl.

 

„Jedu dřív,“ svěřuje se Lukáš Hutla. „Abych jel na poslední chvíli, na to jsem starej‘. Táta zůstal doma, doufáme, že mnou pojede do Ruska, když dopadne kvalifikace. Ale jede s náhradní matkou, Modus mi bude vařit a prát (smích).“

Lukáš Hutla bude už zkraje příštího týdne ve Švédsku trénovat | foto Radek Hutla

Martin Běhal však v ženské roli nezůstane. Nejen proto, že se pro jeho šikovné ruce najde práce i v depech jeho krajanů Andreje Diviše a Jiřího Wildta. Na palubě dodávky Lukáše Hutly se totiž veze i jeho kombinéza a další závodní propriety. Osečenský ledař totiž dostal nabídku, že si o tréninku může vyzkoušet druhý stroj Lukáše Hutly.

Lukáš Hutla a Martin Běhal se dnes ráno o půl desáté v Travemünde nalodí na trajekt do Švédska. „V Böllnasu vedle Gävle je v pondělí a v úterý trénink,“ říká český ledař. „To stihneme, je to po cestě. Najedu nový kola a ve středu se přesuneme do Erviku.“

V Örnsköldsviku ve čtvrtek začne švédská liga, která v sobotu pokračuje ve Strömsundu. O dalším víkendu se v Örnsköldsviku pojede kvalifikace o osm míst, které po udělení divokých karet ještě zbývají ve finále ledařského mistrovství světa. Za dalších sedm dnů bude švédská liga pokračovat, ovšem Lukáš Hutla již startovat nebude.

„Po kvalifikaci jedeme nazpátek,“ říká Lukáš Hutla. „Modus musí do práce a já si taku potřebuju vydělat nějaký kačky.“