Souboj třech se rozhodne zítra na Borech

Plzeň – 8. října
Během sedmi doposud uskutečněných kol přeboru jednotlivců/družstev na čele průběžného pořadí vykrystalizovala trojice závodníků. Souboj Martina Málka, Martina Gavendy a Jaroslava Petráka dojde svého rozuzlení zítra na plzeňských Borech, kde je na programu poslední závod seriálu. Nejvíce trumfů ve svých rukou svírá Martin Málek. Definitivně se rozhodne rovněž v klasifikaci týmů, kde Pardubice a Březolupy mají shodný počet bodů.

Oficiální uzávěrka přihlášek byla v duchu reglementů dvaasedmdesát hodin před začátkem závodu, tedy ve středu v šestnáct hodin. V té době však nebyla zaplněna startovní listina, která byla uzavřena až včera úderem poledne, kdy byla doplněna šestnácti závodníky.

Do závěrečného pořadí se počítá šest nejlepších výsledků. Na čele průběžné klasifikace se hřeje Martin Málek. Při zohlednění pravidla škrtání jednoho výsledku na něho Martin Gavenda ztrácí dva body a Jaroslav Petrák dokonce šest bodů.

Vzhledem k bodovému klíči, v němž prvního a třetího muže závodu dělí sedm tabulkových bodů, vede nejkratší cesta k titulu přes zítřejší vítězství. I v tomto směru je výhoda na straně Martina Málka. V takovém případě by se mu vedle svitavské absence škrtalo dvanáct bodů z Pardubic.

Pakliže by ovšem vyhráli Martin Gavenda, jehož z čela seriálu sestřelil přetržený řetěz v Březolupech, a Jaroslav Petrák, přišli by o šestnáct bodů z Pardubic, resp. z Prahy. Celá situace ovšem nabízí mnoho alternativ a může se zamotat jakýmkoliv případným defektem, diskvalifikací či porážkou kohokoliv z vedoucího tria.

Napínavá situace panuje rovněž v klasifikaci družstev. Březolupy sice vedou o dva body, ale opět posílily o Michaela Hádka. Vedle Jaroslava Petráka bude klíčovým hráčem Pardubic také Václav Milík. Tady je řešení hádanky o mistru mnohem jednodušší než mezi jednotlivci. Jak Březolupy, tak Pardubice mají třicet tabulkových bodů a kdo bude v zítřejším závodě lepší, bude stříkat šampaňské.

Startovní listina:

1 Jiří Lang, Plzeň
2 Jaromír Otruba, Plzeň
3 Martin Gavenda, Březolupy
4 Martin Málek, Březolupy
5 Michael Hádek, Plzeň
6 Zdeněk Vrba, Praha
7 Zdeněk Schneiderwind ml., Praha
8 Jakub Fencl, Praha
9 Jiří Brummer, Praha
10 Ondřej Veverka, Praha
11 Pavol Pučko, Praha
12 Václav Milík, Pardubice
13 Jaroslav Petrák, Pardubice
14 René Vidner, Pardubice
15 Michal Dudek, Slaný
16 Roman Čejka, Slaný

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)