Finálová jednička je stále volná

Praha – 22. června
Napilno měl po skončení včerejšího semifinále mistrovství republiky v Praze Petr Moravec. Šéf české ploché dráhy, který plnil roli předsedy jury, s lístečky v rukou obíhal všechny závodníky z postoupivší osmičky. Na papírcích měl napsaná startovní čísla mšenského finále a každý závodník si vylosoval svoje. A magazín speedwayA-Z už dnes exkluzivně přináší podobu půlky startovní listiny.

„Tak kde máš tu jedničku,“ přivítal Petra Moravce Bohumil Brhel. Právě tohle číslo by si pražský závodník přál mít na vestě při obhajobě svých šesti předchozích titulů. „Máš ještě šanci,“ žertoval předseda VV SPD. „Ještě si ji nikdo nevylosoval.“

Bohumil Brhel však neměl šastnou ruku. Na papírku, který z hromádky vytáhl, stála totiž desítka. Jednička je stále volná a vylosuje si ji někdo ze šastné osmičky sobotního závodu ve Svitavách.

Štěstí příliš nepřálo ani čtveřici dalších postoupivších Pražanů. Richard Wolff, Adrian Rymel, Josef Franc a Antonín Šváb si vytáhli čísla po sobě jdoucí. A tak první červencové úterý začnou finále mistrovství republiky vzájemným duelem v rozjížďce s číslem čtyři.

První polovina startovní listiny finále M ČR:
1
2 Aleš Dryml, Pardubice
3
4
5 Lukáš Dryml, Pardubice
6
7
8
9 Antonín Galliani, Markéta Praha
10 Bohumil Brhel, Olymp Praha
11
12
13 Antonín Šváb, Mšeno
14 Josef Franc, Olymp Praha
15 Richard Wolff, Olymp Praha
16 Adrian Rymel, Olymp Praha
17 Patrik Linhart, Slaný
18