Ve hře o extraligové finále jsou už jen dvě dráhy

Pardubice – 16. září
Včerejší semifinálový závod v Pardubicích po strhujícím souboji poslal do finále pražský Olymp, jenž po patnácti jízdách jen velice těsně vyřadil Pardubice. Tým z hlavního města si na svého finálového soka musí počkat až do příštího čtvrtku, kdy je na programu druhé semifinále Mšeno vs. Plzeň. Tento závod také s definitivní platností určí majitele bronzových medailí celé soutěže.

Pokud se týká účastníků a dějiště finále extraligy, podmínka je v zásadě triviální. Buď Mšeno doma porazí Plzeň a pak Pražané poslední den tohoto měsíce vyrazí do Mšena. A nebo Plzeň dokáže najít recept na suveréna základní části a v tom případě se o zlato utká s Prahou. Přitom výhodu domácí dráhy by měl pražský Olymp, protože se v základní tabulce umístil výše.

Lepší umístění v tabulce základní části je také klíčem k bronzovým medailím. A také v tomto ohledu budeme moudřejší příští čtvrtek. Pakliže Plzeň prohraje, Pardubice coby lepší poražený semifinalista skončí třetí. Kdyby však zvítězila Plzeň, bude třetí Mšeno a Pardubice čtvrté.

Možné alternativy finále extraligy:

Datum: Utkání: Podmínka:
30.9. Mšeno vs. Praha Mšeno příští čtvrtek porazí na své domácí dráze Plzeň. Ta potom obsadí celkové čtvrté místo, zatímco Pardubicím připadne bronz.
 
29.9. Praha vs. Plzeň Plzeň vyhraje svůj semifinálový výjezd do Mšena. V takovém případě by Mšeno skončilo v závěrečné tabulce třetí a Pardubice čtvrté.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Jiří Havlíček