Čtyři týmy začínají boj o extraligový titul od začátku

Pardubice – 14. září
Minulý čtvrtek byl Jan Jaroš posledním závodníkem, kterého přivíval startmaršál šachovnicovou vlajkou v cíli rozjížďky základní části extraligy. Mšenský borec se svým čtvrtým místem v rozjížďce s číslem patnáct závěrečného utkání v Plzni nikterak nechlubil. Symbolicky však odstartoval play-off, kterým začíná rozhodující fáze boje o medaile. Přitom čtveřice semifinalistů má alespoň teoreticky stejné šance a jisté je jen poslední místo vyřazeného Slaného. Semifinálové duely Pardubic s Prahou a Mšena s Plzní určí finalisty. V předvečer prvního z nich se podívejme, co nás ve finále může potkat.

Do finále vede jediná cesta. A tou je porážka svého soupeře. Na rozdíl od základní části vylučuje možnost remízy v řádech zakotvený rozjezd. Výhodu domácího prostředí bude mít ten finalista, jenž v základní části skončil lépe.

Zítřejší střetnutí tedy nemůže definitivně rozhodnout v otázce termínu a dějiště finálového závodu. Svítkov či Markéta jej bude hostit pouze v případě, prohraje-li Mšeno příští čtvrtek doma s Plzní. V opačném případě vyvrcholí extraliga ve Mšeně.

Možné alternativy finále extraligy:

Datum: Dějiště: Podmínka:
30.9. Mšeno pokud Mšeno porazí na své dráze Plzeň, bude mít za soupeře buď Pardubice nebo Prahu na základě výsledku jejich zítřejšího semifinálového duelu.
 
6.10. Pardubice pakliže Mšeno prohraje semifinálový duel s Plzní a Pardubice porazí doma Prahu, budou Pardubice hostit ve Svítkově Plzeň.
 
29.9. Praha jestliže Mšeno prohraje semifinálový duel s Plzní a Praha zvítězí v Pardubicích, nastoupí Plzeňané na Markétě.
 
28.9. Plzeň vzhledem ke čtvrtému místu Plzně po základní části se na Borech nepojede, ani kdyby tým vyhrál semifinále ve Mšeně.

Foto: Michal Kohout