Hynek Štichauer bral téměř všechno

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Pardubice – 1. června
Včera byl svátek Laury a mezinárodní den dětí, nicméně podle výsledků třetího kola českého juniorského šampionátu by se mohlo zdát, že jmeniny slaví Hynek. Alespoň podle toho, jakým způsobem ovládl pardubický závodník Hynek Štichauer celý podnik. Po každém startu se rychle ujímal vlády, porážel jednoho nebezpečného soupeře za druhým, a když v rozjížďce s číslem šestnáct odvedl Filipa Šiteru, Věroslava Kollerta a Patrika Linharta, bylo ve své podstatě o jeho patnáctibodovém maximu rozhodnuto. Současně se Hynek Štichauer ujal průběžného vedení v šampionátu. Pouze v závěrečném Memoriálu Jiřího Marxe narušili jeho hegemonii Tomáš Suchánek, jenž mistrovské klání nestihl, a Filip Šitera. Ten byl v hlavním závodě druhý a společně s vítězem a třetím Antonínem Gallianim mají po třech dějstvích juniorského mistrovství stejný počet bodů. Dosavadní leader Martin Málek se ocitl dvakrát na zemi. Kontroverzní byl především jeho první pád po kontaktu na konci protilehlé rovinky páté jízdy, protože chabý rozhodčí Pavel Váňa nenašel odvahu nikoho vyloučit. Březolupský borec však přesto zůstává o dva body za průběžným vedením. Věroslav Kollert a Patrik Linhart, další z okruhu favoritů, doplatili na technické problémy.


Kvalifikační oukávačka
Deset účastníků a devět volných míst v hlavním závodě, z toho sedm mezi základní šestnáctkou jmen. Takové okolnosti provázely pardubickou kvalifikaci. Přestože vše mělo být papírově jasné, žádný prostor pro nudu takřka nevznikl.

Úvodní rozstřel do druhého kvalifikačního patra nenasazené šestice zvládli nejlépe Pražané. Nejprve Adam Vandírek nadělil někdejším slánským stopětadvacítkářům čtvrt kola. A pak Patrik Doubek odvedl Ladislava Kratochvíla, debutanta v sedle stopětadvacítky. Pech měl plzeňský Jan Markvart. Při vjezdu na dráhu mu uletěl tlumič výfuku a nešastný závodník se svým otcem v roli mechanika jej v limitu nestačili upevnit.

Ve Slaném a v Praze dokázal březolupský Martin Gavenda vyhrát kvalifikaci na jeden zátah. Něco podobného měl na dosah také Slovák Martin Vaculík. Ve třetí jízdě nejlépe odstartoval. A když rázně v úvodním výjezdu zavřel útočícího Michaela Gregora, zdálo se, že má vyhráno nejen rozjížďku, ale i celou kvalifikaci.


Jenže hlavním hrdinou této rozjížďky se měl stát Adam Vandírek. Když Michael Gregor musel klapnout, postoupil na druhou příčku. A hned se jal vedoucího Martina Vaculíka oukávat. Nikam se nehnal hlava nehlava, ale rozumně vyčkával na správný okamžik. Ten přišel ve druhé zatáčce třetího kola. Martin Vaculík nechal po své levici víc místa a Adam Vandírek se spodem protáhl pro první místo celé kvalifikace.

Do hlavní části se ve čtvrté jízdě dostal i Pavel Fuksa. Ve výjezdu z první zatáčky objel Zdeňka Šuranského. A když pak odrazil všechny pokusy mšenského závodníka o vendetu, bylo o Pardubákově postupu rozhodnuto.

Zbývající osmička musela na start ještě jednou. Martin Vaculík všem v páté jízdě nadělil celou rovinku. Místečko v šestnáctce si zajistil i Patrik Doubek. O náhradnické místo připravil Petr Babička v posledním kole domácího Ladislava Kratochvíla. Ten se však nakonec na startu přece jen objevil. Slánský Matěj Veselý totiž nenastoupil nejen do závěrečné kvalifikační jízdy, ale ani do dalšího pokračování.


Pořádnou porci smůly si v rozjížďce s číslem šest vybral Zdeněk Šuranský. Jeho černá série začala o tréninku, v němž zadřel svou lepší motorku. Teď ho v prvním výjezdu objel Jan Markvart. To by však nebylo tolik zlé. Ale doslova pár decimetrů od cílové čáry mu prasknul řetěz. O druhé místo tak Zdeňka Šuranského připravil Michael Gregor. Mšenského borce tak mezi hlavní šestnáctku dostalo nižší startovní číslo. Petr Babička s osmičkou šel na post prvního náhradníka.

Defekty, pády a rány
Absencí závodníků působících v britských ligách ztratil český juniorský šampionát čtyři jména světové úrovně. Na druhou stranu však získal novou dimenzi vyrovnanosti. Středeční Pardubice o tom podaly další pádné důkazy.

Antonín Galliani nastupoval do závodu s motorem od Michala Stárka a ambicemi ještě vylepšit své životní druhé místo z pražské Markéty. V rozjížďce s číslem jedna nejlépe odstartoval, ovšem ve výjezdu jej předčil Hynek Štichauer. A by se Pražan snažil ze všech sil, na tři body nedosáhl.


Mladý Pardubák se právě tady vydal na svou vítěznou cestu. V osmé jízdě to měl poměrně jednoduché. Adam Vandírek, který po odstoupení Věroslava Kollerta vyhrál rozjížďku s číslem dvě, zůstal stát na startu. „Asi jsem zadřel motor,“ líčil pražský junior. „Stojím u pásky a najednou to udělalo, húh, húh.“ Jak se však později ukázalo, problém vězel v zapalování. To však nebylo všechno. Adam Vandírek se ten den musel ještě vyrovnávat s prasklým řetězem a nakonec i utrženými dráty na cívce. Suma sumárum, minimálně pět ztracených bodů.

Triumfální šňůra Hynka Štichauera nedospěla do své konečné stanice ani v rozjížďce s číslem dvanáct. Sice na něho lépe odstartoval Martin Málek, ovšem z prvního oblouku vyjel dřív Pardubák. Martin Málek mu až do cíle nedopřál ani chvilku klidu. Ve třetím kole se v zatáčce u světelné tabule málem zase vrátil do čela.

Jenže Hynek Štichauer zůstal pánem situace i tentokrát. Po třech rozjížďkách mu v počtu devíti bodů mohl konkurovat pouze Filip Šitera. Ten rozehrál mítink jednoznačným triumfem v relativně snadné třetí jízdě.


V rozjížďce s číslem pět však Filip Šitera narazil na náročnějšího soupeře. Stále ještě leader průběžné klasifikace Martin Málek potřeboval každý bod jako sůl. Při svém prvním vystoupení totiž prohrál s Patrikem Linhartem. Ten nejlépe odstartoval a březolupskému borci se při jeho útoku v první zatáčce postavil do cesty ještě Matyáš Hlaváček. V nájezdu do druhé zatáčky však byl Martin Málek už druhý.

A vzápětí začal útočit na Patrika Linharta. Několikrát se dostal pod slánského závodníka a už to vypadalo, že převezme vedení. Ovšem Patrik Linhart jel mistrovsky a odrazil i poslední zničující útok Březolupáka.

Duel Martin Málek vs. Filip Šitera začal lépe březolupský borec. Skvěle odstartoval a pohlídal si Plzeňáka i při průjezdu prvou zatáčkou. Na protilehlé rovince však Filip Šitera udeřil znovu. Dostal se do kontaktu se svým rivalem a svým zadním kolem mu vzal jeho přední. A Martin Málek už letěl vzduchem. K zemi musel rovněž Martin Gavenda. Jejich děsivé kotouly skončily až na trávníku.


„Když jsem ho viděl, ubral jsem a už tam byl,“ líčil incident Martin Málek, z něhož naštěstí vyvázl bez úhony stejně jako Martin Gavenda. „Nemá to dávat do smyku na rovině,“ vzkázal mu ze svého boxu Filip Šitera. Překvapivý verdikt však zazněl z věže rozhodčího. Pavel Váňa se totiž dokonale vysmál pravidlům a nikoho nevyloučil.

Při repete pak zabahněný Martin Málek podlehl útoku Filipa Šitery už v první zatáčce. A se stejnou se potázal také Antonín Galliani v rozjížďce s číslem dvanáct. Sice odstartoval lépe než Filip Šitera, avšak od úvodního výjezdu udával tempo plzeňský závodník. Čekala jej však šestnáctá jízda. A v ní klíčový duel s Hynkem Štichauerem, navíc za účasti Věroslava Kollerta a Patrika Linharta.

Rozhodující šestnáctá jízda
Rozjížďka s číslem šestnáct byla skutečně klíčová pro další vývoj událostí. Pro neporažené Hynka Štichauera a Filipa Šiteru měla přinést rozuzlení jejich cesty za zlatým věncem. V případě úspěchu na něho mohl pomýšlet také Patrik Linhart a šanci na stupně vítězů si uchovával také Věroslav Kollert.


Ten totiž doplatil hlavně na defekt ve své úvodní jízdě. Celá dvě kola jezdil neohrožován na vedoucí příčce, ale na začátku třetího bezmocně zaroloval na trávník. „Máme problémy se spojkovým košem,“ vysvětloval příčinu svého odstoupení. „Kvůli tomu mi prasknul řetěz.“

S velkým napětím očekávaná šestnáctá jízda však žádné zemětřesení v průběžném pořadí nepřinesla. Nejlépe sice odstartoval Filip Šitera, jenže ve výjezdu jej vystřídal Hynek Štichauer. Usadil se v čele, aby po pár sekundách připisoval nejdůležitější triumf celého odpoledne.

Zatímco pro vítězného Hynka Štichauera i Filipa Šiteru, jenž navzdory vší snaze zůstal druhý, znamenal výsledek popisované rozjížďky definitivní pozvánku na stupně vítězů, pro Patrika Linharta se tato záležitost uzavřela. Slánský borec totiž odstartoval až jako poslední. Pak dorážel na Věroslava Kollerta, až se mu jej podařilo předjet. Jenže v závěrečném kole mu to liberecký junior oplatil.

Filip Šitera pak v závěrečné sérii hladce triumfoval v rozjížďce s číslem osmnáct. Se
svými čtrnácti body už pak mohl jen čekat na výsledek Hynka Štichauera. Jenže ten v poměrně jednoduché poslední jízdě nezaváhal. A díky pátému triumfu si rázně řekl o zlatý věnec.

Až do devatenácté jízdy však byl otevřený boj o třetí příčku. Největší čáku si na ni dělal Antonín Galliani. V úvodních třech sériích sice prohrál s Hynkem Štichauerem a Filipem Šiterou, avšak v rozjížďce s číslem patnáct připisoval svůj druhý triumf.

Jeho ambice mu však mohl zkřížit Martin Málek. Po smolné sérii třech druhých míst bez větších problémů připisoval trojku ze čtrnácté jízdy. V devatenácté jízdě pak narazil právě na Antonína Gallianiho. A aby toho nebylo málo, kromě Michala Matuly byl u toho ještě Věroslav Kollert.

Start zvládl nejlépe Antonín Galliani. Zezadu se však řítil Martin Málek. Vedoucí jezdec mu však na konci protilehlé rovinky překřížil dráhu a nájezdníkovi už nezbylo žádné místo. A tak se podruhé za odpoledne ocitnul na svítkovské škváře. Těsně za ním jedoucí Věroslav Kollert musel složit svůj motocykl také, aby svého ležícího soka nepřejel.


Tentokrát se Pavel Váňa rozhoupal k akci a Martina Málka vyloučil. Tím pádem bylo o třetím místě prakticky rozhodnuto. Antonín Galliani by nesměl vůbec bojovat a pak by o něj bojoval v rozjezdu a Matyášem Hlaváčkem, který vcelku nenápadně nahromadil deset bodů. Jenže to se nestalo. Pražan perfektně odstartoval a odrážel všechny nájezdy Věroslava Kollerta. Ten navíc kvůli problematickému spojkovému koši musel ve třetím kole znovu zastavit.

Zlatý návrat Tomáše Suchánka
Na loňský premiérový Memoriál Jiřího Marxe nemá Tomáš Suchánek nejlepší vzpomínky. Tehdy na rozbahněné svítkovské dráze nejprve přišel o reálnou šanci obhajovat své tituly z let 2002 a 2003. A pak jej zastavil defekt také v semifinále vzpomínkového klání na tragicky zahynulého pardubického juniora.

Letos se však vrátil v plné parádě. V plánu měl sice i účast v mistrovském závodě, ale tu bohužel cestou z Anglie nestihnul. V depu se objevil deset minut před jeho začátkem a to bylo logicky pozdě.


Do Memoriálu, jehož hlavní organizační postavou byl jeho manažer Tomáš Rambousek, však byl nasazen. Prosadil se už v prvním semifinále. Ve výjezdu objel Martina Málka a jeho vítězství už nestálo nic v cestě. Krátce po Suchánkovi se před březolupského závodníka dostal i Filip Šitera.

Martin Málek se všemi způsoby snažil dostat zpátky na druhou příčku. Ve druhé zatáčce se mu to povedlo. Při vjezdu do druhého kola však byl Filip Šitera razantnější. A když pak Martin Málek ztratil plechovou botu, bylo rozhodnuto.

Neméně dramatické druhé semifinále rozehrál nejlépe Antonín Galliani. Ovšem ve středu byl v Pardubicích pánem Hynek Štichauer. Po pomalejším startu se tradičně ujal vedení v úvodním výjezdu. Dopředu se dral rovněž Patrik Linhart. V první zatáčce druhého kola se mu téměř povedlo Antonína Gallianiho podjet. Ovšem Pražan se před ním udržel až do cíle. Navíc Patriku Linhartovi prasknul těsně před cílem už druhý řetěz.

Oproti původním záměrům sešlo z malého finále, takže soukromý podnik gradoval jedinou finálovou jízdou. Start zvládl nejlépe Antonín Galliani. Leč v první zatáčce jej přeskočil Tomáš Suchánek. O postup se snažil i Hynek Štichauer. Na začátku druhého kola se skutečně dostal na druhou příčku. To už však měl Tomáš Suchánek rozhodující náskok.


Neuvěřitelný kousek se však povedl Filipu Šiterovi. Teprve v první zatáčce třetího kola předjel Antonína Gallianiho. Hned zaútočil i na Hynka Štichauera. Ten nechtěl povolit, ovšem v předposlední zatáčce mu stejně nic jiného nezbylo. A Filip Šitera tak protnul metu za vítězným Tomášem Suchánkem, i když celou půlku jízdy jezdil až poslední!

Hlasy z depa
„Co bych si mohl víc přát?!,“ radoval se vítězný Hynek Štichauer. „Poprvý v životě plnej počet. A celá rodina u toho byla. Mám to tady dobře najetý. Od startu jsem tam vždycky byl. Měl jsem rychlej převod, optimální na tuhle dráhu. Chtělo to dávat víc ven do materiálu, aby se kolo lepilo.“ Šampionát pokračuje už koncem měsíce v Březolupech. Jakou taktiku pro udržení vedoucí příčky průběžného pořadí Hynek Štichauer zvolí? „Dřív mi to tam nešlo,“ odpověděl. „Ale teď v neděli to nebylo špatný. Musím se dobře připravit. Ale bude tam Martin Málek, ten tam je doma… Budu se snažit udržet se aspoň v tý trojce.“


„Jsem spokojenej,“ netajil se Filip Šitera. „Na první místo mi chyběl bod a to je kousek. Útočil jsem i na Hynka, ale nešlo to. Hlavně to ale bylo lepší než na Markétě. Snad jsem se už rozjezdil a bude to už jen lepší.“ Nicméně co ošemetný incident s Martinem Málkem v rozjížďce s číslem pět? „Šel to mě natvrdo v nájezdu, tak jsem mu to ve výjezdu vrátil,“ hájil se Filip Šitera. „Přetočil se, já jsem si počkal a pak už to byla jeho věc. Já se musel starat v nájezdu, on ve výjezdu.“ Po polovině šampionátu se Filip Šitera dělí o průběžné vedení s Hynkem Štichauerem a Antonínem Gallianim. „Určitě chci titul,“ netajil se se svými ambicemi. „Pro to vždycky dělám všechno. Teď, když kluci závoděj v Anglii, je to sice lehčí, ale úroveň se stejně zlepšila. Každá jízda je naplno.“

„Začalo to hůř, než to mohlo začít,“ posteskl si Antonín Galliani. „Hynek to tady má najetý. Pak se to zlepšovalo. Dolaďovali jsme motorku, motor jel výborně. A už to šlo. Nedařily se mi ale starty, moc jsem to v nájezdu zasedával. Opakovaly se teda Svitavy.“ A jak vidí Antonín Galliani své vyhlídky v dalším průběhu šampionátu? „Jsem třetí celkově se stejným počtem bodů jako Hynek a Filip,“ konstatoval. „Mohlo by to ale bejt ještě lepší.“


„Na prd,“ odpověděl Matyáš Hlaváček na otázku magazínu speedwayA-Z, jak se mu jelo, třebaže právě zaznamenal svůj životní výsledek v juniorském šampionátu. „Špatnej motor. Dělal jsem totiž závěrečný zkoušky a nestihnul tam dát lepší. Něco jsme zkazili i na převodech. Na tomhle jsem ale z toho dostal maximum.“ Takže přece jenom radost ze čtvrtého místa? „Mám radost z Hynka,“ zněla nečekaná odpověď Matyáše Hlaváčka. „Je to kámoš, takže si připadám, jako kdyby vyhrál brácha. Taky bych chtěl někdy takhle vyhrát…“

„Bylo to hodně divoké,“ komentoval závod Martin Málek a vzápětí ukazoval na třináctku na svých zádech. „Taka to svádí na číslo.“ Ze dvou hrozivých pádů naštěstí vyvázl bez zdravotní újmy. „Tonda Galliani mě nechával půl metru místa,“ popisoval příčinu svého pádu v devatenácté jízdě. „Před nájezdem však udělal kličku. A už tam žádný místo nebylo. Zkoušel jsem to zbrzdit motorkou, ale nefungovaly brzdy (smích).“ O incidentu z páté jízdy se však už nechtěl rozšiřovat. „Filip říká, že je to normální a když to říká on jako profík, normální to asi bude.“ Zastal se také rozhodčího, že v případě druhého hromadného pádu za podobných okolností sáhl po vylučovacích světlech, zatímco poprvé nechal celou věc být. „Nebylo to v tom samým místě jako s Filipem. Už to byl nájezd do druhé zatáčky.“ A už za tím stála ono startovní číslo se špatnou pověstí či cokoliv jiného, faktem je, že Martin Málek přišel o pozici leadera. V současné době ztrácí na průběžné vedení dva body. „To doženu příště v Březolupech,“ vzkázal vedoucí trojici.

„No comment,“ byla nebývale strohá odpověď zklamaného Patrika Linharta. „Akorát ta první jízda ušla. Tu rozhodující jsem zkazil. Bylo to hodně špatný. V životě mi snad nikdy neprasknul řetěz. A teď hned dva! A to byly nový, co jsme kupovali v Rakousku. Boj o titul však nevzdávám, příště to zkusím znovu!“

„Já jsem se bavil a žádný problémy ani nepostřehnul,“ žertoval Věroslav Kollert. „Motorky jely až do roztrhání (smích). Není si na co stěžovat.“ Vyvázl liberecký junior ze svého pádu bez zranění? „Nevím, až se svlíknu,“ odpověděl. „Bolí mě za krkem, prdel mám naraženou a roztrhla se mi kombinéza.“

„Chtěl jsem jet juniorák,“ řekl magazínu speedwayA-Z Tomáš Suchánek, vítěz Memoriálu Jiřího Marxe. „Bylo volno a potřeboval jsem dovýzt Kaldu (Vladimíra Kalinu, který mu pomáhal při začátcích v britské lize – pozn. redakce) domů. A chtěl jsem jet z tý zimy do tepla. Chybělo mi dvacet minut. Ale je to jedno, stejně nemůžu bejt mistr.“ A kdy Tomáše Suchánka zase uvidíme v Čechách? „V pondělí se vracím do Anglie,“ svěřil se se svými plány. „Zpátky přiletím na extraligu ve Slaným a pak na semifinále.“

Kvalifikace – celkové pořadí:
1. Adam Vandírek, Markéta Praha
2. Pavel Fuksa, Pardubice
3. Martin Vaculík, Žarnovica (SK)
4. Jan Markvart, Plzeň
5. Michael Gregor, Markéta Praha
6. Patrik Doubek, Markéta Praha
7. Zdeněk Šuranský, Mšeno
8. Petr Babička, Slaný
9. Matěj Veselý, Slaný
10. Ladislav Kratochvíl, Pardubice

Kvalifikace – jednotlivé jízdy:
I – Adam Vandírek, Matěj Veselý, Petr Babička
II – Patrik Doubek, Ladislav Kratochvíl, Jan Markvart M
III – Adam Vandírek, Martin Vaculík, Michael Gregor, Ladislav Kratochvíl
IV – Pavel Fuksa, Zdeněk Šuranský, Patrik Doubek, Matěj Veselý F
V – Martin Vaculík, Patrik Doubek, Petr Babička, Ladislav Kratochvíl
VI – Jan Markvart, Michael Gregor, Zdeněk Šuranský E, Matěj Veselý NS

Hlavní závod:

1. Hynek Štichauer, Pardubice 3 3 3 3 3 15
2. Filip Šitera, Plzeň 3 3 3 2 3 14
3. Antonín Galliani, Markéta Praha 2 3 2 3 3 13
4. Matyáš Hlaváček, Mšeno 1 2 3 2 2 10
5. Martin Málek, Březolupy 2 2 2 3 X 9
6. Patrik Linhart, Slaný 3 2 3 0 E 8
7. Martin Gavenda, Březolupy 1 0 1 3 3 8
8. Zdeněk Šuranský, Mšeno 2 1 2 0 2 7
9. Věroslav Kollert, Liberec E 3 2 1 E 6
10. Martin Vaculík, Žarnovica (SK) 1 1 1 1 2 6
11. Adam Vandírek, Markéta Praha 3 E E 2 E 5
12. Michal Matula, Markéta Praha 2 1 X E 2 5
13. Pavel Fuksa, Pardubice 0 2 1 1 1 5
14. Patrik Doubek, Markéta Praha F 1 F 2 0 3
15. Michael Gregor, Markéta Praha E 0 0 0 1 1
16. Petr Babička, Slaný (res) 1 0 1
17. Ladislav Kratochvíl, Pardubice (res) 1 1
18. Jan Markvart, Plzeň 0 E – – – 0
Legenda: E – defekt, ex – diskvalifikace z jiného důvodu než postihují ostatní zkratky, F – pád, F/R – po pádu nenastoupil do další jízdy, L – přejetí vnitřní čáry oběma koly, M – diskvalifikace za dvě minuty, R – nedokončená rozjížďka bez zjevného důvodu, T – diskvalifikace za najetí do pásky, U – diskvalifikace za zavinění pádů jiných jezdců, X – diskvalifikace za zaviněný pád.

Průběžné pořadí šampionátu:

1.(5.) Hynek Štichauer, Pardubice 7 12 15 34
2.(4.) Filip Šitera, Plzeň 9 11 14 34
3.(2.) Antonín Galliani, Markéta Praha 8 13 13 34
4.(1.) Martin Málek, Březolupy 8 15 9 32
5.(3.) Patrik Linhart, Slaný 10 11 8 29
6.(6.) Věroslav Kollert, Liberec 9 9 6 24
7.(12.) Matyáš Hlaváček, Mšeno 7 4 10 21
8.(11.) Martin Gavenda, Březolupy 3 8 8 19
9.(10.) Michal Matula, Markéta Praha 4 8 5 17
10.(13.) Martin Vaculík, Žarnovica (SK) 1 8 6 15
11.(14.) Zdeněk Šuranský, Mšeno 2 5 7 14
12.(7.) Tomáš Suchánek, Pardubice 14 14
13.(8.) Zdeněk Simota, Plzeň 14 14
14.(9.) Luboš Tomíček, Olymp Praha 14 14
15.(16.) Pavel Fuksa, Pardubice DNR 4 5 9
16.(18.) Adam Vandírek, Markéta Praha NQ 3 5 8
17.(15.) Jan Jaroš, Olymp Praha 7 7
18.(20.) Patrik Doubek, Markéta Praha NQ 2 3 5
19.(17.) Michael Gregor, Markéta Praha NQ 4 1 5
20.(19.) Matěj Kůs, Markéta Praha 2 1 3
21.(NC) Petr Babička, Slaný NQ NQ 1 1
22.(NC) Ladislav Kratochvíl, Pardubice 1 1
23.(21.) Jakub Fabian, Markéta Praha NQ 1 1
24.(22.) Jan Markvart, Plzeň 0 0 0 0
NC Matěj Veselý, Slaný NQ Q-NS

Legenda: číslo v závorce za pořadím udává průběžnou pozici po předchozím závodě, NQ znamená nekvalifikoval se, DNR neabsolvoval ani jednu rozjížďku, Q-NS kvalifikoval se, ale do hlavního závodu nenastoupil a NC neklasifikován.
Dosavadní podniky se uskutečnily ve Slaném, Praze a Pardubicích.
Do závěrečné klasifikace se stejně jako loni počítají všechny výsledky. V případě bodové rovnosti rozhoduje o pořadí lepší výsledek v posledním závodě.

II. Memoriál Jiřího Marxe

    SMF1 SMF2 FIN
1. Tomáš Suchánek, Pardubice 1.   1.
2. Filip Šitera, Plzeň 2.   2.
3. Hynek Štichauer, Pardubice   1. 3.
4. Antonín Galliani, Markéta Praha   2. 4.
5. Martin Málek, Březolupy 3.    
  Matyáš Hlaváček, Mšeno   3.  
7. Pavel Fuksa, Pardubice 4.    
  Patrik Linhart, Slaný   E  

Foto: Pavel Fišer