Definitivní startovní listina Divišova je zatím hádankou

Divišov – 2. června
Hned dva šampionáty začínají v sobotu krátce po obědě na malebném stadiónu v Divišově. Na programu je první kolo juniorských družstev, který budou stejně jako loni doprovázet nejmladší závodníci v sedlech stopětadvacítek. Nad otázkami po přesné podobě startovní listiny však Stanislav Hlačina, divišovský funkcionář, ještě včera odpoledne v Pardubicích jen krčil rameny. Veškerá jednání totiž nebyla u konce. Jak však magazín speedwayA-Z vypátral, zásadní sestavy jsou asi jasné.


Také v případě kolektivního juniorského šampionátu se projevil odliv špiček za kanál La Manche. Klíčovou roli sehrálo především angažmá Zdeňka Simoty v Readingu. Plzeňský úřadující šampión věkové kategorie devatenáctiletých měl totiž hájit barvy soukromého týmu Rimini společně s Filipem Šiterou.

Miloslav Verner, vlastník společnosti Rimini, nenašel pro svůj ambiciózní tým druhého kvalitního závodníka, a proto spojil svůj tým s Plzní. Po boku jeho vnuka by se měl objevovat Antonín Galliani, nicméně ještě včera nebyla tato alternativa definitivně potvrzena.

Díru po Rimini zaplní dvojice chorvatských závodníků, kteří budou hájit barvy Divišova. Zahraniční borci se v šampionátu objevovali již v minulosti. Účast Wroclawi a Rybniku v letech 2000 a 2001 byla přínosem. Ovšem v sezóně 2002 skončil start Zielonej Hory blamáží. Poláci si hlavně chtěli otestovat slánskou dráhu před kvalifikačním kolem mistrovství světa a další díly vypustili.

Jistou sestavu má Slaný, kde kombinace Patrik Linhart a Věroslav Kollert bude pomýšlet hodně vysoko. Březolupy mají Martina Málka a Martina Gavendu, Pardubice Hynka Štichauera a Pavla Fuksu a Mšeno Zdeňka Šuranského a Adama Vandírka.

Zatím nebyla zveřejněna ani startovní listina stopětadvacítek. Z kuloárů však zaznívá, že by se jejich podniku mělo zúčastnit devět jezdců.

Předpokládané sestavy:

Divišov dva Chorvaté
Plzeň Filip Šitera, Antonín Galliani?
Březolupy Martin Málek, Martin Gavenda
Mšeno Zdeněk Šuranský, Adam Vandírek
Praha 1 ?
Slaný Patrik Linhart, Věroslav Kollert
Pardubice Hynek Štichauer, Pavel Fuksa

V úvodním kole českého šampionátu juniorských družstev stojí Žarnovica a Praha 2.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)