Filip Šitera chce udeřit na polské frontě

Mladá Boleslav – 16. května
Český tým svým nástupem ve své skupině polského šampionátu juniorských družstev zaskočil mnohé. Po dvou závodech je na třetí příčce aktuální klasifikace, přičemž do semifinále postupují z každé ze tří skupin první tři a dva čtvrtí s lepším součtem bodů. V pondělí se soutěž prvně ve své historii poprvé představí v Pardubicích, aby druhý den pokračovala v Rybniku. A Filip Šitera zbrojí.

 

Patrik Mikel vstoupí do polské soutěže v Pardubicích

Českého reprezentačního kouče zkraje příštího týdne nebudou svazovat žádné závody českého kalendáře. Proto posílá do boje členy svého týmu, jenž se na den dětí v Liberci pokusí vyzrát na Švédy, Němce a Ukrajince a proklouznout do evropského finále. České barvy budou hájit Petr Chlupáč, Jan Kvěch a Patrik Mikel, které v Pardubicích z pozice náhradníka posílí Daniel Šilhán.

„Máme na soupisce šest závodníků,“ říká Filip Šitera. „Ať se všichni prostřídají. Jsme průběžně třetí a máme na postup do semifinále!“

Jan Kvěch (3) a Petr Chlupáč (1) nastoupí jak v Pardubicích, tak v Rybniku

Šampionát polských juniorských týmů se dostane do termínového křížku s českými závody až na konci června, kdy se jeho mítink v Rybniku kryje se slánskou extraligou. Přespříští týden se však díky mítinkům v Leszně a v Ostrowě postaví proti možnosti, aby juniorský nároďák před libereckým semifinále ještě naposledy vyzkoušel dobře známou pavlovickou dráhu.

Tým ACCR na nejbližší závody polského šampionátu juniorských družstev:

Pardubice Rybnik
20.5. 21.5.
Petr Chlupáč, Praha X X
Jan Kvěch, Praha X X
Patrik Mikel, Pardubice X X
Daniel Šilhán, Pardubice náhradník

Foto: Karel Herman