Memoriál Antonína Vildeho čeká v sobotu dvacátý ročník

Slaný – 16. května
Sobota 18. května bude na plochodrážním stadionu ve Slaném vyhrazena pro další ročník memoriálu Antonína Vildeho, který má stanoven start na patnáctou hodinu. Tradiční slánský plochodrážní mítink se uskuteční podle již osvědčeného scénáře, tedy formou závodu osmi dvojic.

 

Ondřej Smetana a Zdeněk Simota loni vyhráli Memoriál Antonína Vildeho již potřetí v řadě pro SMESTAV

Na startu dvacátého pokračování memoriálu bývalého československého reprezentanta a plošináře slánského klubu, který tragicky zahynul v srpnu 1963 při posledním ročníku na travnaté Zlaté přilbě v Pardubicích, nebudou chybět vítězové posledních tří ročníků Ondřej Smetana a Zdeněk Simota oblékající vesty SMESTAV Speedway Team. Manažer družstva Radek Smetana se netají s tím, že by na vítězné vlně rád pokračoval.

Sestavy dalších týmů nasvědčují tomu, že startovní listina nemá jasného favorita, domácí AK Slaný vysílá do boje zkušeného Eduarda Krčmáře a po jeho boku bude startovat s novou motivací jezdící Michal Dudek a rádi by zapsali slánský tým mezi vítěze tohoto závodu.

Velký plochodrážní potenciál a snaha vyhrát tento závod má Vladimír Vopat. Bývalý extraligový manažer pražského Olympu a současný spoluzakladatel extraligového družstva SC INTERTEAM vysílá do boje tři dvojice. Současné tuzemské naděje Petr Chlupáč a Jan Kvěch obléknou vesty BELLIS Junior Teamu, Filip Hájek s Danielem Klímou budou bojovat v barvách SF Třebusičtí Berani a konečně třetí duo z názvem KFPD Březolupy má v současné době jasno jen o startu Martina Gavendy. Jeho kolega měl být znám po středečním extraligovém závodě v Pardubicích, jenž však musel být odvolán.

Dalším účastníkem slánského memoriálu je klub od bájné hory Blaník  Autoklub Divišov. Dlouholetá spolupráce mezi slánským a divišovským plochodrážním klubem byla vždy založena na seriozní a přátelské úrovni a tak se ve Slaném objeví na startovním roštu František Klier a Pavel Čermák.

Osvědčeným týmem, který je ověnčen stejně jako SMESTAV ST třemi vítězstvími z let 2013 -2015 je PRO-TEC  SK  Miletice, který následně třikrát bral stříbrnou příčku a patří historicky mezi  nejúspěšnější týmy tohoto závodu. V sobotu by se rád vrátil na příčku nejvyšší, a proto červenožluté vesty oblékne velezkušený Josef Franc a po jeho boku nastoupí Michal Škurla, který má s tímto závodem dostatek zkušeností.

Jaroslav Vaníček – na snímku se svým otcem Jaroslavem – loni vyhrál Cenu OMA.cz

Posledním osmým celkem, který doplní startovní listinu, je tým Sportovního centra mládeže SCM AČR, zde je v nominaci Milan Dobiáš a jméno jeho partnera bude doplněno později.

Startovní listina je protknuta jak zkušenými závodníky, tak i jezdci nastupující generace sportu levých zatáček a diváci se tedy mohou těšit na zajímavé a napínavé souboje na slánském oválu. Jak je v poslední době ve Slaném zvykem nebude se na místním stadionu závodit jen odpoledne, ale pořadatelé z místního AK připravili i dopolední program, kdy od  deseti hodin startuje další díl seriálu mistrovství ČR 125 ccm na malé dráze.

Foto: Mirek Horáček