Češi a Slováci v akci 285

Dva divišovské podniky PRO-TEC Speedway Mini Cupu o uplynulém víkendu uzavřely poslední český závodní seriál. Nyní se u nás bude závodit již jen v sobotu v Kostěnicicích. Plánovány jsou i další rozlučky, ale pakliže se nedočkáme ledů jako letos, další ostrá akce přijde až někdy v srpnu. Podobný vývoj je pochopitelně rovněž v dalších evropských zemích, nicméně během dvou volných dnů se naši závodníci představili rovnou ve třech státech.

 

V sobotu odpoledne viděl německý Wittstock duel místních Vlků s polským Gorzowem. Domácí duel dle rozpisu bundesligy prohráli 39:45. Pro hosty inkasoval nejvíce bodů Martin Vaculík (3 3 3 3 3), který na svoje maximum navázal ve zvláštní finálové jízdě Race of the Night. V ní za Slovákem dojeli do cíle Adrian Cyfer, Mads Hansen a Lukas Baumann.

Česká výprava v Braile: závodníci Michal Škurla, Jaroslav Petrák a Patrik Mikel a mechanici Tomáš Suchánek a Tomáš Škurla

V sobotu v Braile vyvrcholil letošní MACEC Cup. Na pódiu stáli Marko Levišin (15), Patryk Wojdylo (14) a Przemyslaw Liszka (13). České trio se seřadilo hned za nimi – Michal Škurla (0 3 3 3 2 = 11) byl čtvrtý, Jaroslav Petrák (3 1 2 2 3 = 11) pátý a Patrik Mikel (1 3 2 3 2 = 11). Ján Mihálik (2 2 1 0 2 = 7) skončil osmý a Michal Danko (E M 1 1 1 = 3) třináctý. Celkově v seriálu triumfoval Marko Levišin a na pódium se dostali i Milen Manev a Roland Kovacs.

Včera v Nagyhalaszu svým třetím kolem skončil maďarský šampionát. Josef Franc (1 3 2 3) se v něm dostal do semifinále. V něm dojel třetí, do finále se nedostal a celkově obsadil pátou příčku. Finálovou jízdu vyhrál Jakub Jamrog před Norbertem Magosim, Stanislawem Burzou a Stanislavem Mělničukem. V šampionátu se klasifikovali jenom Maďaři a jejich celkové pořadí bylo Norbert Magosi, Roland Benkö a Roland Kovacs.

Foto: laskavostí Patrika Mikela