Prvoligové týmy zbrojí

Praha – 11. května
Tento týden čeká skalní plochodrážní fandy opravdu řádná dávka cestování. Po dnešní plzeňské extralize se zítra na pražské Markétě utká rovněž prvoligový kvartet. Magazín speedwayA-Z pátral po sestavách a zjistil, že ani třetí kolo nižší ligy nikterak nevybočí z nastoupeného vysokého trendu.


Pražská Markéta složená výhradně z juniorů toho v první lize ještě příliš nepředvedla. Na konkurenci stačil vlastně jen Antonín Galliani a ve Mšeně skvěle bojující Matěj Kůs. Ti by měli mít své místo v zítřejší sestavě jasné. Stejně tak i Michal Matula, jenž zářil v neděli v Kopřivnici. Zbytek je však otázkou. Pohled na nevýrazné juniory dává vzniknout otázce, proč Vladimír Kovář přehlíží Adama Vandírka. Syn slavného závodníka sice v kvalifikaci slánské juniorky předčil všechny své kolegy, leč do ligy se paradoxně stejně nedostal.

Lubomír Vozár, kouč Březolup, ani zítra nebude mít velkou možnost výběru. Miroslav Fencl je stále zraněný a Martin Málek maturuje. Slánská farma tedy nastoupí ve čtyřech. Ke stálicím Patriku Linhartovi, Janu Hlačinovi a Martinu Gavendovi, přibude Vladimír Višváder. Ten musel mšenské dějství vynechat kvůli kolizi se startem v mistrovství Evropy.

Antonín Kasper má v současnosti potvrzenou účast Věroslava Kollerta, Jakuba Hejrala a Karla Průši. S Antonínem Švábem stále vede jednání a zájem o hostování má i Josef Franc. Zbytek sestavy bude určen podle toho,jak se situace vyvine. Mšenský manažer povolá buď Jana Markvarta nebo Zdeňka Šuranského, případně oba dva.

Hlavu jako pátrací balón má v současné době František Kalina. Disponuje šesti jezdci ve skvělé formě. A všichni by chtěli jet. O tom, zda se do jeho zítřejší sestavy nevejde Tomáš Suchánek, Marián Jirout, Matyáš Hlaváček, Hynek Štichauer, Filip Šitera či Jaroslav Petrák se prozatím nerozhodl.

Jak zítra zřejmě nastoupí:

Markéta Praha Antonín Galliani, Matěj Kůs, Michal Matula, Jakub Fabian?, Michael Gregor?, Patrik Doubek?, Adam Vandírek?
AK Březolupy Vladimír Višváder, Patrik Linhart, Jan Hlačina, Martin Gavenda
PDK Mšeno Věroslav Kollert, Jakub Hejral, Karel Průša, Antonín Šváb?, Josef Franc?, Jan Markvart, Zdeněk Šuranský?
ZP Pardubice 2 Tomáš Suchánek?, Marián Jirout?, Matyáš Hlaváček?, Hynek Štichauer?, Filip Šitera?, Jaroslav Petrák?

Foto: Pavel Fišer a Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)