Kopřivnice upraví startovní listinu na místě

Kopřivnice – 6. května
Velký závod a juniorský šampionát charakterizovaly kopřivnickou sezónu v posledních čtyřech sezónách. Letos však pod vlivem kritiky nejmladších závodníků, kteří vesměs nemají záludného půl kilometru dlouhého obra v lásce, došlo na severu Moravy k odklonu od této filozofie. Vedle premiérového klání nejlepších ligových individualit naplánovaného na svátek svatého Václava se v neděli od 14 hodin uskuteční pouák, jehož pořádání v původním dubnovém termínu zabránilo lokální fotbalové utkání.

Jak magazínu speedwayA-Z prozradil Lumír Morys, předseda PD Kopřivnice, definitivní podoba startovní listiny ještě není známá. Její jádro tvoří čeští závodníci, jistí jsou i dva Rakušané a dva Němci. Otazníky visí nad některými Čechy a dvojicí Chorvatů a Poláků.

Právě proto definitivní podoba startovní listiny vznikne až v neděli přímo na místě. Pořadatelé zvažují dvě alternativy. Buď se pojede dle klasického rozpisu šestnácti závodníků na dvacet jízd nebo podle modelu pro dvanáct jezdců se závěrečnými finálovými jízdami. V tom případě by junioři měli svůj oddělený mini podnik. Vše se rozhodne podle toho, kdo doopravdy projede žlutou bránou kopřivnického depa.

Účastníci závodu:
Adrian Rymel, Olymp Praha
Richard Wolff, Olymp Praha
Vladimír Višváder, Březolupy
Matyáš Hlaváček, Mšeno
Antonín Galliani, Markéta Praha
Martin Gavenda, Březolupy
Michal Matula, Markéta Praha
Jakub Fabian, Markéta Praha
Filip Šitera, Plzeň
Zdeněk Šuranský, Mšeno
Mario Özelt, A
Manuel Nowotny, A
Marco Müller, D
Thomas Mühr, D
Věroslav Kollert, Mšeno?
Jakub Hejral, Mšeno?
Manuel Hauzinger, A?
Jurica Pavlič, CRO?
Ivan Vargek, CRO?