Zítra ve Slaném nastoupí mistři

Slaný – 6. května
Plochodrážní stadión ve Slaném zítra přivítá účastníky semifinálové skupiny 1 mistrovství Evropy dvojic. Šampionát vznikl loni a jeho zrod inspiroval světový šampionát, který počátkem devadesátých let splynul s mistrovstvím světa družstev. V sázce jsou tři postupová místa a Česká republika po loňském úspěšném finálovém závodě letos obhajuje nejvyšší post.

Manažer státní reprezentace Josef Laštovka nominoval navlas stejnou sestavu, která loni vybojovala titul. Tím pádem se divákům ve Slaném představí Bohumil Brhel a bratři Aleš a Lukáš Drymlovi.

Soupeřem našich borců budou závodníci Dánska, Ukrajiny, Nizozemí, Lotyšska a Ruska. S posledním sedmým týmem to však bylo poněkud složitější. Původně přihlášený tým Slovenska nakonec svoji účast odvolal s odůvodněním zranění jezdců. Původní záměr byl nahradit jej českým týmem B, jenž by startoval bez nároku na postup. Avšak po zrušení druhého semifinále v Kršku se ve Slaném představí právě Slovinsko.

Pořadatel AK Slaný zůstal věrný své tradici a nechal vstupné na hranici, která je přijatelná pro všechny příznivce tohoto sportu. A zároveň co nejsrdečněji zve všechny milovníky levých zatáček do ochozů svého stadiónu.

Startovní listina:

Česká republika 1 Brhel, 2 A. Dryml, 15 L. Dryml
Rusko 3 Gafurov, 4 Gizatulin, 16 Vlasov
Nizozemí 5 J. de Jong, 6 van Weele, 17 K. de Jong
Lotyšsko 7 Puodzuks, 8 Koroljovs
Dánsko ještě nebylo nahlášeno
Slovinsko 11 Žagar, 12 Šantej
Ukrajina 13 Velešik, 14 Senko

Ceník vstupného:

tribuna Kč 100,-
hlediště Kč 60,-
děti do 10 let a důchodci Kč 30,-
slosovatelný program Kč 50,-

Zdroj: AK Slaný