Zítra pokračuje extraliga v Pardubicích

Pardubice – 3. května
Druhým kolem pokračuje zítra ve Svítkově česká extraliga. By do oficiální uzávěrky sestav, kterou řády definují jako čtyřiadvacet hodin před zahájením závodu, ještě nějaký čas zbývá, magazín speedwayA-Z svým čtenářům do nich umožňuje nahlédnout už právě teď.


Bratři Drymlové tentokrát vestu úřadujícího šampióna neobléknou. A protože domácí tým ve Svítkově nerad prohrává, posílí se o dva zahraniční hosty Mateje Ferjana (startovní číslo 1) a Artura Pietrzyka (3). Pozici juniora má již dávno předem jasnou Tomáš Suchánek (2) a do sestavy se vešel i Marián Jirout (4). Náhradníkem bude Hynek Štichauer (17).

Praha se dozajista namlsala domácím triumfem. A proto jeho strůjci pojedou také ve svítkovské jámě lvové. Pražští fanoušci se mohou těšit na Antonína Švába (5), Richarda Wolffa (6), Bohumila Brhela (7), Luboše Tomíčka (8) a Pavla Ondrašíka (18).

Beze změny zůstala rovněž Plzeň. A tak se stejně jako před třemi týdny extraligoví navrátilci představí v kombinaci dvou Poláků Krzysztofa Stojanowského (12) a Roberta Mikolajczaka (11), dvou špičkových juniorů Filipa Šitery (9) a Zdeňka Simoty (10) a náhradníka Vladimíra Višvádera (19).

Dva Poláky mívá standardně rovněž Slaný. Zítra by jimi měli být Sebastian Ulamek (13) a Mariusz Puszakowski (14). Z Anglie přiletí opět Jiří Štancl (16), juniorem bude Martin Málek (15) a náhradníkem Patrik Linhart (20).

Definitivní podobu startovní listiny s obvyklým předzávodním komentářem přinese magazín speedwayA-Z zítra dopoledne.

Foto: Pavel Fišer