V Mariánských Lázních chtějí dva závody za jeden víkend

Mariánské Lázně – 3. května
Volný termín v kalendáři u mezinárodního šampionátu na dlouhé dráze vzbuzoval otazníky, zda se po obnovené premiéře v dubnu 2003 uskuteční také druhá repríza. V současné době vše nasvědčuje tomu, že ano, navíc v jednom víkendu společně s veteránským Memoriálem Franty Juhana.

Plánem klubu je přesunout veteránské klání na sobotu 18. června, přičemž závod mistrovství republiky by se uskutečnil druhý den. Filozofie klubu je jasná a sice zaplatit jeden nájem areálu na dva závody. Navíc červencová termínová kolize s divišovským šampionátem dvojic by Juhanově memoriálu odlákala část diváků.

O kvalitní startovní listinu by mělo být postaráno. VV SPD totiž pojme republikový šampionát jako nominační kritérium pro mistrovství světa 2006. A jak magazínu speedwayA-Z potvrdil Petr Moravec, předseda VV SPD, názor řídícího tělesa je, že kdo chce reprezentovat, měl by na kilometrovém ovále v západočeských lázních startovat.

Zda se plán dvou závodů v jediném víkendu podaří skutečně realizovat by mělo být s definitivní platností jasné během týdne.

Foto: Pavel Fišer