Jezdci zadarmo jezdit nebudou

Praha – 22. července
Už příští sobotu nás čeká každoroční plochodrážní svátek. Na pražské Markétě se bude konat už dvanáctá Grand Prix České republiky. Na úterní tiskové konferenci zazněla celá řada zajímavých novinek.

Bylo řečeno Petrem Ondrašíkem, že závodníci už při Grand Prix v Lešně podepsali petici za vyplácení náhrad vyšších nebo v jiné měně, protože americký dolar si udržuje nízký kurz. Promotéři jim odpověděli, že podepsali před začátkem série smlouvy s danými náhradami pro tento rok. Kdo by prý protestoval, mohl by být vyloučen z celého ročníku Grand Prix. A tak si to všichni rozmysleli a souhlasí.

.
V depu na Markétě se mění asfalt a zjistilo se, že je tam špatné podloží. Práce se protahují, ale do začátku velké ceny se stihnout musí.

Jason Crump se snad dá do pořádku s rukou, kterou si narazil v Dánsku při světovém poháru družstev. Stejně jako Lukáš Dryml, který bude poprvé trénovat v pátek před Libercem.

Filip Šitera prohlásil, že se už těší a doufá, že se sveze na dráze, kterou dobře zná. Ještě předtím ho ovšem čeká rentgen krční páteře u pardubického doktora Tomáše Brože.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)