Zdeněk Schneiderwind může prodloužit svůj domácí dlouhodrážní hattrick

Mariánské Lázně – 25. července
Zdeněk Schneiderwind drží obdivuhodný primát. Od chvíle, kdy se v dubnu 2003 vrátil domácí dlouhodrážní šampionát do Mariánských Lázní, nevyhrál pouze jednou. Na Svatého Václava roku 2004 se zotavoval z těžkého zranění ze světového šampionátu a na trůně jej dočasně vystřídal Pavel Ondrašík. V následující sezóně byl ovšem šestačtyřicetiletý dlouhodrážní fenomén zpátky a v rozhodujících finále A před sebe nikoho nepustil. Logicky se nabízí otázka, zda svůj primát uhájí také v neděli.

Startovní listina čítá prozatím sedmnáct jmen. A vedle Zdeňka Schneiderwinda je jejím největším esem zřejmě Sirg Schützbach. Ze stálých účastníků finálové série světového šampionátu logicky nechybí ani Richard Wolff s Pavlem Ondrašíkem. Jmenovaná čtveřice si bezesporu nárokuje nejvyšší ambice na zlato.

Také zbytek startovní listiny zní uchu domácího fanouška povědomě. Přesto však musí smutnit nad malým počtem českého zastoupení. Vedle pražského trojlístku na kilometrový ovál vyjedou už jen ledový muž Antonín Klatovský a nejrychlejší český zásobovač Karel Kadlec.

Startovní listina:

1 David Speight, GB
2 Markus Eibl, D
3 Daniel Winterton, GB
4 Antonín Klatovský, Klabo Team
5 Alessandro Milanese, I
6 Richard Wolff, Praha
7 Ronny Stüdemann, D
8 Klaus Peter Gerdemann, D
9 Karel Kadlec, Plzeň
10 dodatečně
11 Anton Wannasek, A
12 Nynke de Jong, NL
13 Pavel Ondrašík, Praha
14 Sirg Schützbach, D (FMS)
15 Francesco Barbetta, I
16 Silvano Soatin, I
17 Zdeněk Schneiderwind, Praha
18 Stefan Drofa, D

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)