Vladimír Višváder byl povolán mezi juniory

Liberec – 28. dubna
Včerejší první díl turné polských juniorů po českých oválech ve Slaném musel být narychlo změněn dle rozpisu českého přeboru tříčlenných družstev. V otázce sestav se bude muset improvizovat také dnes v Liberci. Ze startovní listiny oproti včerejšku totiž vypadnou další tři čeští závodníci.

Patrik Linhart odjíždí na pouák do Míšně, Pavel Fuksa se chce technicky připravovat na duel Prahy s Úpole a Filip Šitera se bude chystat na obhajobu svého loňského triumfu v závodu dvojic v bavorském Neustadtu. Původně měl být jeho partnerem stejně jako loni Tomáš Suchánek. Ale jeho zaneprázdnění v britské lize otevřelo cestu do sestavy Hynku Štichauerovi.

Záměr doplnit startovní listinu pražskými jezdci se prozatím míjí účinkem. Pražský klub nechce poslat své svěřence na akci slánského střediska mládeže. Markéta o ně totiž na podzim po letech přišla, protože není členem AČR.

Ke slovu se tím pádem dostávají senioři. Martin Málek nastoupí za Slaný dnes v Liberci, leč zítra v Chabařovicích bude chybět. Oba zbývající mítinky by měl absolvovat i Jan Markvart. V libereckých Pavlovicích se na dráhu chystá také František Liebezeit. A pozvánku obdržel i další liberecký závodník Vladimír Višváder. „Asi jsem zase junior,“ žertoval šestatřicetiletý matador na téma své nominace.


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)