Na zítřejší Čarodějnice přijede do Pardubic dvacet jezdců

Pardubice – 29. dubna
Celkem dvacet závodníků se samo osobně nebo prostřednictvím svých klubů přihlásilo do zítřejší akce Ploché dráze asistují čarodějnice. Nebývalý zájem o trénink na pardubickém letišti má prozaické vysvětlení. Na základě jeho výsledků totiž bude doplněna startovní listina semifinálových závodů mistrovství republiky jednotlivců.

VV SPD na podzimní valné hromadě protlačil zrušení kvalifikace nejen pro juniorský šampionát, ale i pro mistrovství republiky jednotlivců. Ve druhém případě tomu nahrála skutečnost, že se loni ani v Liberci, ani v Divišově nesešel dostatečný počet uchazečů.

Nyní se však do individuálního šampionátu přihlásila takřka padesátka jezdců. Žádný z klubů se nehrnul o pořadatelství čtvrtfinálového podniku. Odpověď, jak z patové situace, přišla z Pardubic. Zítra se od 17:00 bude trénovat a o hodinu později odstartují kvalifikační jízdy.

Ty mají podobu závodu s pěti startujícími na startu. Každý ze závodníků se během šestnácti rozjížděk objeví na startu čtyřikrát. Případný rozjezd přijde ke slovu pouze, pokud nastane rovnost na osmém až desátém místě. Přesně tolik volných míst je prozatím k mání v semifinále.

Pořadatelé upozorňují, že každý z účastníků musí být držitelem platné licence. Lékařská asistence a metyl jsou zajištěny.

Startovní listina:

1 Roman Andrusiv, Pardubice
2 Michal Pospíšil, Slaný
3 Patrik Doubek, Praha
4 Richard Frištenský, Březolupy
5 Michal Matula, Praha
6 Michael Hádek, Plzeň
7 Pavel Fuksa, Pardubice
8 Jaromír Otruba, Mšeno
9 Jakub Fabian, Praha
10 Jan Markvart, Plzeň
11 Martin Gavenda, Praha
12 František Liebezeit, Liberec
13 Pavel Pučko, Praha
14 Petr Babička, Slaný
15 Dominik Jech, Praha
16 Patrik Linhart, Slaný
17 Michal Dudek, Slaný
18 Matěj Veselý, Praha
19 Karel Kadlec, Plzeň
20 Jaroslav Slavata, Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)