Pražané vstupují do arény druhé polské ligy duelem s Medvědy

Praha – 13. dubna
Velké dilema budou řešit plochodrážní fanoušci v neděli. Volit mohou ze dvou premiér. Ve Slaném startuje vůbec první závod přeboru tříčlenných družstev, zhruba o třicet kilometrů dále vstoupí pražský tým do polské ligy. Na Markétu zavítá Kolejarz Rawicz. Sestava hostujícího celku se siluetou medvěda na vestách, o němž se spekuluje jako o kandidátu na postup, zahrnuje známá jména. Milan Špinka však vzhledem k nešastné termínové kolizi se Slaným musel služby dvou borců oželet.

Kolejarz Rawicz v pondělí na své domácí dráze porazil Krosno. V průběžné tabulce, jejíž vypovídací schopnost je ovšem snížena adekvátně k nekompletně odjetému jedinému kolu, je druhý. Opole se totiž vypořádalo s Lodží o jeden bod přesvědčivěji.

Již jen opravdoví statistici si vzpomenou, že celek z města na půli cesty mezi Wroclawí a Lesznem, už u nás jeden závod absolvoval. Posledního března roku 1999 přijel k tréninkovému klání do Pardubic a byl místními borci poražen 46:44.

Již tehdy byl v jeho sestavě Piotr Dym, který se později stal jednou z mšenských ikon. Po hostování v Ostrowě a v ukrajinském Rovně se závodník s vizáží mušketýra vrátil na přání sponzora do Rawicze. A v jeho sestavě nebude chybět ani v neděli.

Českým fanouškům není neznámý ani Robert Mikolajczak. V uplynulých dvou sezonách stihnul nejen pár extralig za Plzeň, ale také účinkování v šampionátu dvojic v barvách Liberce. Andrzej Zieja se zase plochodrážnímu řemeslu učil mimo jiné i před šesti lety v českém mistrovství juniorských družstev. A jeho Wroclaw tehdejší šampionát ovládla.

Rawiczský tým, který do Prahy povolává i německého mistra Mathiase Schultze, nešetří před svým českým zájezdem sebevědomím. Jeho záměrem je samozřejmě vyhrát, aby do svého příštího mítinku proti Daugavpilsu nastupoval neporažen.

Milan Špinka bude spoléhat především na ostřílené duo Pavel Ondrašík a Richard Wolff. Ti budou citelně chybět Slanému a Liberci o třicet kilometrů severněji. Avšak naproti tomu, slánská tříčlenná družstva připravila Pražany o Michaela Hádka a Pavla Fuksu. Dalšími členy domácího týmu budou už jen výhradně junioři Martin Gavenda, Adam Vandírek, Patrik Doubek, Dominik Jech a Michal Matula.

Předběžné sestavy:

Kolejarz Rawicz:
1 Andrzej Zieja, 2 Mathias Schultz (D), 3 Rafal Kowalski, 4 Robert Mikolajczak, 5 Piotr Dym, 6 Damian Balinski ml.
 
PSK Olymp Praha:
Pavel Ondrašík, Richard Wolff, Martin Gavenda, Adam Vandírek, Patrik Doubek, Dominik Jech, Michal Matula

Aktuální tabulka:

  závody body bilance skóre
1. Opole 1 2 +26
2. Rawicz 1 2 +25
3. Daugavpils 0 0 0
4. Miskolc 0 0 0
5. Praha 0 0 0
6. Krosno 1 0 -25
7. Lodž 1 0 -26

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)