Příležitost pro české seniory je zatím poloviční

Slaný – 13. dubna
Přebor tříčlenných družstev vznikl jako kompromis, jak vyřešit patovou situaci v první lize po nečekaně otočeném výsledku baráže směrem k remíze. Záměr dopřát seniorům větší počet závodů vychází prozatím jen napůl. Při termínové kolizi s duelem mezi Olympem a Rawiczí figuruje v předběžných sestavách nedělní ouvertury ve Slaném dohromady čtrnáct jmen. Jedno je polské a šest patří juniorům.

Před úvodním kolem se z tábora všech čtyř rivalů ozývají nářky na díry v sestavách. Slánský Milan Mach se musí obejít bez hostujícího Richarda Wolffa. Roli tahouna celku převezme Patrik Linhart. Spolu s ním nastoupí junioři Petr Babička a Michal Dudek a navrátilec Michal Pospíšil, někdejší závodník Chabařovic a Mšena.

Březolupy přijedou pouze se třemi jezdci. Martin Málek sice přestoupil do Slaného, nicméně dohoda obou klubů ho pro soutěž tříčlenných družstev ponechala moravskému celku. Jeho barvy budou hájit ještě plzeňský junior Michael Hádek a Richard Frištenský.

Ambiciózní liberecký tým musel kvůli polské lize oželet dva Čechy, avšak nastupuje s Polákem Dariuszem Lowickim. Pavel Ondrašík bude bojovat proti Rawiczi v Praze, Filip Šitera zase proti Toruni ve Wroclawi. K dispozici mu ovšem je Matěj Kůs. Sobotní trénink v Pavlovicích pak do sestavy dostal Jakuba Hejrala a Vladimíra Višvádera.

Stejně jako Březolupy také Pardubice budou mít v ohni jen tři želízka. Hynek Štichauer si musí na vypršení svého trestu ještě týden počkat. A Roman Andrusiv, s nímž František Kalina počítá standardně, se omluvil kvůli přípravě na maturitu. Pavel Fuksa s Lubošem Velinským ve Slaném přespí po sobotní juniorce a v neděli se k nim přidá Jaroslav Petrák.

Jak v neděli nastoupí:

Slaný Patrik Linhart, Petr Babička, Michal Dudek, Michal Pospíšil
Březolupy Martin Málek, Michael Hádek, Richard Frištenský, bez náhradníka
Liberec Matěj Kůs, Jakub Hejral, Vladimír Višváder, Dariusz Lowicki (PL)
Pardubice Pavel Fuksa, Luboš Velinský, Jaroslav Petrák, bez náhradníka

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)