Ambiciózní liberečtí borci se budou bavit

Liberec – 28. ledna
Přebor České republiky družstev 2007 se pro liberecký tým stane nástupištěm k návratu do oficiálních kolektivních šampionátů. Naposledy se tým z města pod Ještědem objevil v první lize roku 1993. S ním má jeho dnešní následovník mnoho společného. Po krutém distancu Věroslava Kollerta naplno využívá liberálních řádů. Tříčlenné týmy totiž nejsou svázány limity klubové příslušnosti. Pestrá sestava družstva BM-GRS Liberec, která zahrnuje také polského závodníka, vypadá nesmírně ambiciózně.

„Žádné super hvězdy, ale borci,“ přemítá nad svou soupiskou Věroslav Kollert starší. „Jsou to všechno jezdci, kteří už v minulosti za GRS jezdili.“ Kdo někdy navštívil nějaký plochodrážní podnik v libereckých Pavlovicích, musel se ohromně bavit. By jména závodníků vzbuzují respekt, tým se chce držet filozofie dobré zábavy. „Chceme se plochou dráhou bavit, a ne nervovat,“ říká na toto téma Věroslav Kollert.

Vedle Poláka Dariusze Lowického, jehož účast ještě nebyla stoprocentně potvrzena, zaujme především jméno Josefa Ikera. Někdejší liberecký závodník by se nyní po kariéře v motocyklových soutěžích rád znovu vrátil na ovály.

Před třemi lety začal Věroslav Kollert závodit se stroji GM. Tuto linii bude liberecké družstvo držet i nadále. Většina závodníků má totiž sedlat právě italské motory, případně agregáty BM z dílny Alexandra Kopeckého. Právě známý technický mág z Českého Dubu se na comebacku libereckého družstva podílel nemalou finanční a organizační měrou.

Sestava BM-GRS Liberec pro Přebor ČR družstev:
Filip Šitera, Matěj Kůs, Jakub Hejral, Vladimír Višváder, Jaromír Otruba, Dominik Jech, Pavel Ondrašík, Josef Iker, s otazníkem Dariusz Lowicki (PL)

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)