Liberec pojede první ligu

Liberec – 13. listopadu 22:30
Budoucnost první ligy ročníku 2007 je zase o něco světlejší. K dnešnímu dni by v ní totiž měli být už čtyři účastníci. Vedle pražské Markéty, pardubické Zlaté přilby a slánské farmě, o níž nebyly zveřejněny prozatím žádné detaily, potvrdil pověsti o své účasti také Liberec. Magazín speedwayA-Z získal exkluzivně informace jako první médium vůbec.

Kuloáry už zhruba měsíc pilně hlásily zprávy o libereckém vyjednávání s některými ostatními kluby. Nicméně severočeský tým nebude při svém comebacku působit v roli farmy, takže může směle usilovat o baráž. „Liberec nemá v úmyslu být něčí farmou,“ má v tomto směru jasno Věroslav Kollert starší. Po stavbě nového oválu posunuje jeho tým laku ještě výše. Svou účastí v lize překonává jak Divišov, tak Svitavy.

Tam vybudovali zbrusu nové stadióny, nicméně ligový tým doposud nikdy nepostavili. Pakliže bychom chtěli v naší historii vystopovat obdobný počin, který se nyní povedl GRS Liberec, museli bychom se vrátit do první poloviny sedmdesátých let. Tehdy se na své nové dráze v Zohoru etabloval nástupce někdejšího AMK Bratislava.

A co Liberec k ligovému comebacku podnítilo? „Spojení Liberec a liga se v klubu pod Ještědem skloňovalo už nějakou dobu,“ rozebírá situaci Věroslav Kollert. „Po odjeté sezóny a nabuzení Věroušovým titulem se to stalo. Došlo k dohodě se Sašou Kopeckým a začalo se pracovat na našem vstupu do první ligy.“

Pokud však zabrousíte na otázku po jezdeckém obsazení, zůstává otec libereckého juniora nezvykle mlčenlivý. „Kdo bude za Liberec startovat, nemohu ještě prozradit,“ nechce odhalit roušku tajemství ani o milimetr. „Ale pevně doufám, že brzy i tato otázka bude vyřešena. Naše ambice jsou nezklamat sponzory a podpořit jak začínající závodníky tak i ty, kteří by měli jen malou možnost startů. Jak bude celá sezóna probíhat do značné míry ukáže i schůzka klubů, kde se o budoucnosti roku 2007 rozhodne.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)