Luboše Tomíčka čeká halový závěr roku

Praha – 13. listopadu
Koncem roku poutají pozornost diváků závody v halách na extrémně krátkých drahách. Mítinky v britském Brightonu, německém Neustadtu na Dosse a nizozemském Exloo už zdomácněly v termínových kalendářích. Dvou z nich se zúčastní Luboš Tomíček, který o tom vyprávěl magazínu speedwayA-Z.

Pražský junior vynechává Exloo, ale v Brightonu a v Neustadtu chybět nebude. Britský podnik, v němž Luboš Tomíček loni debutoval, se druhou prosincovou neděli pojede už podesáté. Na hliněné dráze navezené na taneční parket místního centra se odpoledne uskuteční závod dvojic. Hlavním tahákem se ovšem stane večerní mítink jednotlivců.

Parkurová hala v Neustadtu na řece Dosse přivítá plochodrážníky už počtvrté. První ročník klání, jenž pořadatelé označují za směs napínavého závodění, show a zábavy, Luboš Tomíček vyhrál. Vrací se až letos, protože v letech 2004 a 2005 se nedohodl s promotérem.

„V letošním roce mi termíny jak v Anglii, tak v Německu nádherně vyhovují, takže nebyl důvod se těchto závodů nezúčastnit,“ vysvětluje Luboš Tomíček. „Halové závody už jsou součástí mojí zimní přípravy. Nejsem v hale nováčkem a tak už vím, co mě na jejich extrémně malých oválech čeká. I když vyžadují hodně odlišný styl než klasická plochá dráha, není to o ničem jiném než se dobře bavit.“

Předběžné startovní listiny obou halových závodů s účastí Luboše Tomíčka:

Brighton Bonanza – 10. prosince:
Lewis Bridger, GB
Edward Kennett, GB
Josh Auty, GB
Daniel King, GB
Oliver Allen, GB
Stuart Robson, GB
Steve Boxall, GB
Chris Kerr, USA
Charlie Venegas, USA
Ryan Fisher, USA
Semen Vlasov, RUS
Sergej Darkin, RUS
Luboš Tomíček, CZ
tři další budou potvrzeni
 
Night of speedway – 16. prosince:
Christian Hefenbrock, D
Janick De Jong, NL
Stephan Katt, CZ
Luboš Tomíček, CZ
Matthias Kröger, D
Klaus Jakobsen, DK
Martin Smolinski, D
Kevin Wölbert, D
Tobias Busch, D
Ricky Kling, S
Tero Aarnio, FIN
Enrico Janoschka, D

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II) a archív Luboše Tomíčka