Veteráni se sešli na své podzimní schůzi

Praha – 11. listopadu
V sobotu do budovy Autoklubu České republiky v pražské Opletalově ulici trousily známé postavy motoristického sportu. Svaz závodníků veteránů totiž pořádal svou tradiční podzimní schůzi. Své zastoupení na ní měl i magazín speedwayA-Z.

Předseda Miroslav Čada zhodnotil uplynulý rok. A vyjmenoval lidi, kteří odešli z klubových řad. V tomto součtu byla řeč o Stanislavu Dvořákovi, legendárním mechanikovi, který nás opustil na podzim. Dále byla také přednesena zpráva o činnosti Svazu. Slovo si vzal také Roman Ječmínek, prezident AČR. Mimo jiné opět veteránům přislíbil částku 40 tisíc korun na chod jejich spolku.

Jiří Šmída z Pardubic přivezl ukázat křišálovou přilbu, která je trofejí pro vítěze Memoriálu Franty Juhana v Mariánských Lázních. V příspěvcích se ozvala námitka ohledně malé reklamy. Jiří Šmída ovšem argumentoval, že plakátů bylo dost, ale lidé si je zřejmě sundávají do svých sbírek. Pardubický nadšenec také ocenil medailemi celou řadu osobností.

Všichni přítomní se stačili dobře bavit a vyprávět si příhody z let svého závodění nejen doma, ale i ve světě. A mezi tím si dali občerstvení a kávu. Z plochodrážní branže tady šlo zahlédnout Antonína Kaspera, Miloslava Vernera či Antonína Švába. Nechyběl ani Antonín Kubíček, bývalý startmaršál z Markéty, který i dnes mává praporkem nejen v Praze, ale i ve Mšeně.

Okolo poledne se sešlost rozešla ke svým domovům, aby uvolnila sál mladým motokáristům.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)