Michal Dudek bouřil plochodrážními motocykly na bývalém hokejovém hřišti

Hospozín – 6. června
Slánský plochodrážní jezdec Michal Dudek je pravidelným hostem na dětském dnu v obci Hospozín na Velvarsku.   V sobotu sem zavítal potřetí v řadě, aby zde prezentoval plochodrážní sport a nejen malým návštěvníkům představil toto sportovní odvětví.

 

Michal Dudek přivezl do Hospozína tři motocykly
Michal Dudek přivezl do Hospozína tři motocykly

Po příjezdu byl slánský jezdec v doprovodu předsedy klubu Antonína Vildeho a člena klubu Stanislava Malého srdečně přivítán starostkou obce Ivetou Hasalovou a následně ze svého dopravního prostředku vyskladnil své dva stroje na krátkou dráhu. Nezapomněl vzít s sebou ani speciál na dlouhou plochou dráhu, s nímž letos premiérově a úspěšně absolvoval závod mezinárodního mistrovství republiky v Mariánských Lázních.

Plochodrážní technika poutala zasloužený zájem
Plochodrážní technika poutala zasloužený zájem

Dětský den v Hospozíně tradičně probíhá v areálu bývalého hokejového hřiště, kde působil místní Spartak Potrubí Hospozín. Jména jako Lajbl, Brožovský, Hampejzové a cela řada zdejších borců tento tým dotlačila z kladenského okresního přeboru do krajské soutěže.

Zda se v Hospozíně objeví plochodrážní talent, ukáže budoucnost
Zda se v Hospozíně objeví plochodrážní talent, ukáže budoucnost

Dnes se zde hokej jako na mnoho dalších místech dávno nehraje a po letech hledání využití tohoto prostoru, kde mimo jiné měl i koncertní vystoupení populární zpěvák Dalibor Janda, se zde v současnosti nachází sportovní areál se dvěma antukovými kurty, hřiště na minifotbal, asfaltový prostor pro basketbal a dětský koutek s mnoha atrakcemi pro předškolní děti.

Michal Dudek zájemcům dopřál jízdu na plochodrážním stroji, odpověděl na zvídavé otázky a pozval je na další závody do Slaného. Lze si přát, aby se zde objevil zájemce o tento sport, který by zavítal na plochodrážní ovál. Z Hospozína například pochází bývalý volejbalový reprezentant Přemysl Bláha, hráč extraligového celku AERO Odolena Voda, takže talenty lze najít všude, chce to čas, trpělivost a vůli.

Foto: Antonín Vilde