Linkový autobus veze oba Čechy domů

Německo – 23. prosince
Včera večer ve dvacet hodin britského času se začala odvíjet závěrečná etapa australského turné Tomáše Suchánka a Filipa Šitery. Po dlouhatánské cestě letadlem s přestupy v Aucklandu a Los Angeles totiž oba borci v Londýně nastoupili do linkového autobusu. Ten s nimi právě teď uhání po německých dálnicích, aby je dnes v patnáct hodin vysadil v Praze. Téměř celodenní čekání v britské metropoli Filip Šitera vyplnil také tím, že čtenářům magazínu speedwayA-Z vysvětlil, proč v posledním závodě v Ayru chyběl ve finálové jízdě.

„Měl jsem dva defekty,“ zdůvodnil svůj netradičně hubený zisk osmi bodů Filip Šitera. „Jednou se mi utrhl píst, když jsem bojoval o první místo s Davidem Wattem. A podruhý mi to zrovna v nejlehčí jízdě zastavilo hned po startu. A ty body mi pak chyběly na finále.“

Redakce magazínu speedwayA-Z v současné době vyjednává s Tomášem Suchánkem i Filipem Šiterou exkluzivní rozhovory. Pakliže tedy všechno klapne, mohou se naši čtenáři těšit na zážitky ze žhavé Austrálie ještě ve studeném středoevropském lednu.

Foto: Tomáš Suchánek