VV SPD zasedal v Krušovicích

Krušovice – 26. listopadu
Rozšířené sobotní zasedání VV SPD v prostorách Královského pivovaru Krušovice přineslo mnoho diskusí. Vedle kalendáře se také projednávala spousta organizačních záležitostí nadcházející sezóny. Čtenáři magazínu speedwayA-Z jsou prozatím jediní, kteří si z jednání mohou přečíst oficiální zápis.

Oficiální zápis z jednání VV SPD z 26. listopadu v Krušovicích:

Přítomní členové: Petr Moravec, Milan Hajný, Josef Laštovka, JUDr.Zdeněk Felix, Jan Janů, Antonín Kasper, Leopold Klíma, Petr Křikava, člen s hlasem poradním Miloslav Verner (zástupce FMS AČR v FIM a UEM)

Zástupci klubů: Evžen Erban, Jaroslav Gavenda, Rudolf Grepl, Jan Hádek, Stanislav Hlačina, Josef Mizera, JUDr.Petr Ondrašík, Ing.Miroslav Pacák, Václav Šrámek, Antonín Vilde

Hosté: Alexandra Dašková (členka ekologické komise FMS za plochou dráhu), Miroslav Čmejla, Radek Fanta, Pavel Fišer (oba speedwayA-Z)

Omluveni: Vladimír Kovář, Mgr. Milan Špinka, Miloš Plzák, Marcela Švejdová (sekretář VV SPD AČR), Richard Bucher, Jiřina Hanušová, Antonín Klatovský, Věroslav Kollert, Miroslav Musil, Lumír Morys, Jaroslav Zobal.

1. Příprava sezóny 2006
2. Různé

Pracovní skupina pro státní reprezentaci předložila Koncepci práce se státní reprezentací pro rok 2006 – bez připomínek. (viz. příloha)

Školení Činovníků Životní prostředí se uskuteční 14.1.2006 v Praze. Klubu se svým ČŽP bude delegován jiný ČŽP pouze jednou za sezónu v souladu s Všeobecným sportovním řádem FMS AČR.

Kluby nahlásí své požadavky na delegování jiných činovníků do 15.12.2005.

Školení ředitelů a rozhodčích ploché dráhy pro Českou republiku proběhne 8. dubna 2006 v Pardubicích.

Zájemci o mezinárodní školení ředitelů se informují o možnostech u paní Švejdové. FIM pořádá pro nás nejpřijatelnější školení v roce 2006 ve slovinské Ljubljani.

Případní zájemci o pořádání sportovních podniků zapsaných v kalendáři FIM a UEM byli upozorněni na nutnost dodržovat termíny dané těmito orgány a samozřejmě i termíny FMS AČR dané Ročenkou.

Pro závody mistrovství světa na ledové ploché dráze jsou nominováni:

15.1. 2006 Saalfelden Antonín Klatovský ml.
  Plus jeden z trojice Josef Šiška, Jiří Petrásek, Martin Běhal (určí manažer do 15.12. 2005)
 
4.-5.2. 2006 Krasnogorsk Jan Pecina
4.-5.2. 2006 Inzell Jan Klatovský

Pro závody mistrovství Evropy na ledové ploché dráze budou nominováni:

26.1. 2006 Penza Jan Pecina (st.číslo 7)
28.-29.1.2006 Penza Antonín Klatovský (st.číslo 13)

Jmenované přihlásí k jednotlivým závodům v termínech v souladu s mezinárodními řády paní Švejdová.

Zástupci klubů byli informováni o Všeobecných podmínkách pojištění sportovních podniků v roce 2006. Se závěrem, že podrobné informace poskytne VV SPD AČR všem klubům nejpozději 10 dní po té co budou zveřejněny AČR.

Projednán a přijat Rozpis soutěží pro rok 2006. (viz příloha)

Mistrovství České republiky jednotlivců na ploché dráze – bez připomínek

Mistrovství České republiky družstev na ploché dráze – Extraliga
Přebor České republiky družstev na ploché dráze – 1. Liga
Zástupci účastníků soutěže potvrdili současnou podobu soutěží. Rozšíření počtu závodů včetně nástavby odmítli z ekonomických důvodů. U první ligy se pro sezónu 2007 účastníci pokusí najít spolu s pořadateli na volných stadionech (bez ligového týmu) ekonomickou shodu pro pořádání dalších závodů.

Mistrovství České republiky dvojic
Každý tým má možnost mít jednoho rezervního jezdce

Mistrovství České republiky jednotlivců juniorů na ploché dráze
7 závodů 5 počítaných. Jeden závod na Slovensku. Vzhledem k tomu bude umožněn start jezdců této federace.

Mistrovství České republiky juniorských družstev
Vzhledem ke skutečnosti, že se přihlásilo pouze sedm týmů České republiky a jezdec AMK Žarnovica projevil zájem o start v soutěži za tým AK Slaný, nebyla přijata přihláška chorvatského týmu. Jeho jezdcům však bude nabídnuta podobná možnost jako jezdcům Slovenska. Pokud uspořádají jeden závod, mohou být jejich jezdci zařazeni na soupisky našich týmů pro tuto soutěž. Účastníci souhlasí s tím, že jejich týmy budou na své náklady startovat na stadionech nemajících tým v této soutěži. Pořadatel takového závodu uhradí pouze náklady za pořádání závodu a pojištění nutná k uspořádání závodu.

Mistrovství České republiky na dlouhé dráze – bez připomínek

Mistrovství České republiky jednotlivců na ledové ploché dráze – bez připomínek

Kvalifikace pro účast v mistrovství Evropy na ploché dráze – bez připomínek

Mistrovství České republiky v závodech čtyřkolek na ploché dráze
Zájemci o pořádání těchto závodů Březolupy, Divišov, Chabařovice, Liberec, Pardubice, Plzeň a Slaný budou kontaktováni panem Milanem Hajným případně panem Petrem Balíkem, organizátory této soutěže a upřesní si s pořadateli podmínky a kalendář.

Projednán a přijat Kalendář závodů pro rok 2006. (viz příloha)

Kontroloval: Moravec

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)