Svitavský prvoligový mítink nabízí vskutku překvapivé kombinace

Svitavy – 26. září
Václav Milík a Zdeněk Holub v odloženém finále evropského šampionátu juniorů v Rybniku. Tomáš Suchánek v Race of the Night ve Wittstocku a Eduard Krčmář v pouáku v Rawiczi. Žádný div, že se při zítřejším osmém kole české první ligy ve Svitavách objevují hosté i mimo soupisku pražské Markéty, která si vybírá volný los z pozice leadera aktuální tabulky.

Pardubičané, kteří jsou ve svitavské Cihelně prakticky doma, nastoupí jako jediní s pěti muži v sestavě. Hynka Štichauera z pozice náhradníka budou doplňovat Jaroslav Petrák, Josef Novák, Luboš Velinský, jenž tu v červenci kraloval vloženému mítinku při závodě veteránů, a hostující Michal Škurla.

Březolupský kouč Jaroslav Gavenda se opět musí obejít bez míšeňských opor, nicméně jeho družstvo posílí čerstvý juniorský šampión Německa Michael Härtel. K závodění se vrací Patrik Mikel a tandem Martin Gavenda – Martin Málek je již samozřejmostí.

Ve čtyřech dorazí i Slaný. Rovněž Jaroslav Drbal si nenechává ujít šanci profitovat ze silného náhradníka, na nějž nominoval Romana Čejku. V základní sestavě figurují Michal Dudek, Radim Chod a Petr Babička.

Mšenu zbyli prakticky jen Jan Holub a Michal Klein, které oba spatříme zítra v akci. Středočeský klub využil k hostování pražského Ondřeje Smetanu a na povinnou čtveřici doplní tým pardubický veterán Dan Macl.

Startovní listina:

ZP Pardubice: 1 Josef Novák, 2 Michal Škurla (Praha), 3 Jaroslav Petrák, 4 Luboš Velinský, 17 Hynek Štichauer
AK Březolupy/SC Míšeň: 5 neobsazeno, 6 Michael Härtel (D), 7 Patrik Mikel, 8 Martin Gavenda, 18 Martin Málek
AK Slaný: 9 neobsazeno, 10 Radim Chod, 11 Michal Dudek, 12 Petr Babička, 19 Roman Čejka
Grepl PDK Mšeno: 13 Dan Macl (mimo soupisky), 14 neobsazeno, 15 Ondřej Smetana (Praha), 16 Michal Klein, 20 Jan Holub
AK Markéta Praha: volný los

Foto: Miroslav Horáček