Eduard Krčmář musí kvůli Evropě vynechat Divišov

Divišov – 14. května
Mistrovství republiky juniorů by v současné době nebylo možné zkompletovat bez zahraničních závodníků. Šest z nich z Polska, Rakouska, Německa a Slovinska doplní startovní listinu rovněž v sobotu, kdy šampionát pokračuje svým třetím dílem v Divišově. Mezi deseti českými borci však chybí Eduard Krčmář, jenž je v aktuální klasifikaci druhý o bod před Romanem Čejkou a tři body za leaderem Václavem Milíkem.

Důvodem je Slaňákova účast v kvalifikaci mistrovství Evropy v lotyšském Daugavpilsu, kde bude spolu s Josefem Francem usilovat o postup do challenge. Závod byl sice původně směrován do Rovna a měl mít již známé výsledky, avšak politická situace na Ukrajině zapříčinila jeho posun do náhradní lokality a bohužel i na jiný termín, který koliduje se sobotní divišovskou juniorkou.

I když Eduard Krčmář připouštěl, že jeho hlavní motivace v úvodních dvou kolech českého juniorského šampionátu byla získat místo v mistrovství světa juniorů, přece jenom se dostává do nevýhodné pozice v souvislosti s bojem o domácí titul. Při neúčasti v Divišově si už neškrtne nic. Nebylo by tedy férové přeložit divišovský závod, jako tomu je obvyklé v první lize?

„Eda jede seniorské mistrovství Evropy, v případě juniorského by tam termín divišovského závodu nemohl být,“ odpovídá Petr Moravec, předseda VV SPD. „Navíc v první lize se neškrtá žádný výsledek, v juniorech jeden ano. Divišov hledal termín vzhledem ke kolizím velmi těžko. Kdyby nebylo přeloženo Rovno, tak vše bylo ideální. Takto je to tak, jak to je.“

Startovní listina:

1 Damian Drozdz, PL
2 Zdeněk Holub, Praha
3 Michal Škurla, Praha
4 Matic Ivačič, SLO
5 René Vidner, Pardubice
6 Jannik Klein, A
7 Zdeněk Růžička, Mšeno
8 Václav Milík, Pardubice
9 Roman Čejka, Slaný
10 Filip Hájek, Praha
11 Patryk Dolny, PL
12 Žiga Kovačič, SLO
13 Michael Härtel, D
14 Ondřej Smetana, Praha
15 Josef Novák, Pardubice
16 Lukáš Ševčík, Praha

Foto: Wojta Zavřel