Čeští závodníci budou v Žarnovici slavit vítězství tak či onak

Žarnovica – 24. dubna
Český tým vstoupil do letošního společného poháru federací AČR, SMF a AZMS alias jadranského poháru družstev poměrně zdrcujícím vítězstvím ve slovinské Lendavě. V neděli je čeká další výjezd tentokrát do slovenské Žarnovice. Domácí tým posílil nejen o úřadujícího evropského šampióna, ale i své tradiční moravské posily. A tak naši borci budou slavit, a už budou mít na vestě lva anebo kříž.

Po velikonočním pondělku si polské ligy dávají přestávku, takže nic nestojí v cestě, aby se Martin Vaculík zařadil do slovenského mužstva. Po jeho boku stanou domácí junioři Patrik Búri a Adam Čarada a dlouholetí jezdci žarnovického týmu Martin Málek a Martin Gavenda. V pohotovosti zůstává i Filip Šitera. Pro případ potřeby by po plzeňském přeboru namířil svou dodávku rovnou do Žarnovice.

Lubomír Vozár nezměnil složení českého týmu triumfujícího v Lendavě. Samozřejmě s výjimkou zraněného Zdeňka Holuba. Místo něj přijede Eduard Krčmář, který v termínu prvního výjezdu hájil barvy Rawicze. Vesty s dalšími čísly si rozeberou Tomáš Suchánek, Jaroslav Petrák, Michal Škurla a Ondřej Smetana.

Startovní listina:

Slovensko: 1 Patrik Búri, 2 Martin Málek (CZ), 3 Martin Gavenda (CZ), 4 Martin Vaculík, 5 Adam Čarada
 
Česká republika: 6 Tomáš Suchánek, 7 Jaroslav Petrák, 8 Eduard Krčmář, 9 Michal Škurla, 10 Ondřej Smetana

Foto: Wojta Zavřel