Startovní listina plzeňského přeboru nabízí zajímavé čtení

Plzeň – 24. dubna
Přebor české republiky jednotlivců zaplapánbůh přežil nezájem ze strany pořadatelů a nyní se mu konečně začíná blýskat na lepší časy. Letošní plán zahrnuje sedm mítinků na sedmi oválech, přičemž první z nich je na pořadu již tuto sobotu odpoledne na plzeňských Borech. Ve startovní listině najdeme debutanta s pětistovkou, navrátilce na ovály, nejmladší juniory, nezničitelného nezmara, vicemistra republiky i borce výkonnostního středu. Po redukci programu juniorských družstev musely osiřelé stopětadvacítky hledat jiný azyl a start jejich šampionátu začíná právě v sobotu.

Zajímavá startovní listina čítá celkem čtrnáct jmen. Ke slovu přišel rozpis na čtrnáct základních rozjížděk, během nichž se každý borec postaví na startovní rošt čtyřikrát. Program nakonec vyvrcholí trojicí umísovacích finálových jízd C, B a A.

O obsazení finále A bude dozajista přetlak, jelikož se dá očekávat boj Jana Holuba s Václavem Milíkem, Filipem Šiterou a pražskými juniory. Příležitost ke svezení však vyhledávají i další. Zajímavostí je především účast Karla Kadlece, jemuž by padesátku nehádal nikdo ani v běžném životě, ani na ovále.

Lukáš Ševčík se zase vůbec poprvé postaví na start závodu v sedle pětistovky. K ní se vracejí slánští Petr Babička a Radim Chod, s nimiž Jaroslav Drbal počítá do letošní první ligy.

Stopětadvacítkových přihlášek dorazilo přesně pět, což přesně odpovídá limitu přiznání mistrovského statutu. Většina kolibříků vyznává malé ovály, nicméně úřadující šampión Roman Mády je pravým opakem. Čtveřice jeho protivníků včetně Poláka Marcela Studzinskeho ovšem nebude snadným oříškem k rozlousknutí.

Startovní listina:

1 Jan Holub, Plzeň
2 Michal Klein, Mšeno
3 Ondřej Smetana, Praha
4 Petr Babička, Slaný
5 Václav Milík, Pardubice
6 Patrik Mikel, Březolupy
7 Karel Kadlec, Liberec
8 Michal Škurla, Praha
9 René Vidner, Pardubice
10 Filip Šitera, Mšeno
11 Filip Hájek, Praha
12 Radim Chod, Slaný
13 Josef Novák, Pardubice
14 Lukáš Ševčík, Praha

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Roman Mády, Plzeň
2 Kryštof Rybář, Divišov
3 Petr Chlupáč, Praha
4 Adam Fencl, Chabařovice
5 Marcel Studzinski, PL

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)