Zeptejte se: Zdeňka Simoty

Babice u Bílovic – 9. prosince
Vinou předloňského zranění začal plody svého talentu sbírat až v letošní sezóně. Český titul mezi devatenáctiletými, stříbro v šampionátu velkých juniorů a bronz v mistrovství republiky dvojic jsou společně s účastí ve finále ME do devatenácti let dosavadními vrcholy jeho kariéry. Plzeňský junior Zdeněk Simota, jehož řada odborníků řadí mezi stylově nejčistší závodníky, je dalším magazínem speedwayA-Z zpovídaným plochodrážníkem. Také tentokrát může podobu exkluzivního rozhovoru svými dotazy ovlivnit kdokoliv z vás.

Konec listopadu zastihl Zdeňka Simotu na pražském Žofíně, kde společně s ostatními motocyklovými mistry přebíral ocenění za svůj titul. Je pro něho společenský oblek rutinní záležitostí? „Ani jsem se do toho nechtěl oblíct,“ řekl magazínu speedwayA-Z jihočeský mladík. „Přišlo mi to divný, když jsem pořád v tričku a džínách. Ale ten ples byl v pak v pohodě. Devatenáctky ve Mšeně se mi povedly. Škoda, že mi to o bod utekl titul i v jednadvacítkách.“

Rozhovor se Zdeňkem Simotou máme naplánovaný na sobotu 18. prosince. Od této chvíle až do příštího pátku do 12:00 můžete do komentáře tohoto článku vkládat své otázky.

Foto: Pavel Fišer