Slánská sedmdesátka se prvně podívá domů

Slaný – 18. září
O extralize pro ni byla přichystána velká sláva se zahájením prodeje. Jenže svatý Petr měl jiný názor. Kniha o historii slánského plochodrážního sportu se prozatím prezentovala v Pardubicích, v Plzni a v Liberci. A ovál, o němž pojednává na svých bezmála čtyř stech stránkách, nikdy neviděla. Všechno se změní pozítří.

 

Na malém ovále středočeského královského města bude pokračovat série PRO-TEC Speedway Mini Cup. Ačkoliv se stopětadvacítky netěší velké divácké přízni, bude kniha Slánská sedmdesátka, aneb od padesátého doleva a smykem k mání za pětistovku.

Pořádající klub plánuje rovněž improvizovanou autogramiádu s plochodrážníky. Přesné obsazení se prozatím neví, jistá je jen účast Miroslava Rosůlka, jehož vyprávění publikaci vylepšilo. Závod začíná úderem páté, což dá prostor dostat se na stadión i lidem vracejícím se z práce.

Využijte příležitosti získat knihu s předstihem před říjnovou extraligou a vyprávět o ní přátelům. K dispozici je prozatím dost exemplářů, nicméně náklad žádné knihy nevydrží věčně.

Slánská sedmdesátka ve středu dorazí do Slaného | foto Eva Palánová