Do Březolup přijede mnoho favoritů

Březolupy – 9. srpna
Mnoho povolaných, málo vyvolených. Něco podobného musí každého napadnout, pakliže se probírá předběžnou startovní listinou zítřejšího předposledního kola šampionátu juniorských družstev v Březolupech. Na stupně vítězů si budou dělat čáku především domácí, Plzeň, Slaný a Pardubice. Při troše štěstí i Žarnovica a Goričan, jejichž jezdecké obsazení není ještě úplně jasné. Největší pozornost však bude upřena na duel Plzně a Slaného. Právě výsledek zítřejšího klání totiž napoví, zda jejich duel o mistrovský titul bude mít ještě reálné pokračování na konci prázdnin v Praze.

Březolupy opět přinesou přímou konfrontaci obou vedoucích celků. Ve Mšeně totiž stála Plzeň, v Divišově Slaný. A i když se pokaždé jeden závodník pauzírujícího celku snažil hostováním upravit výsledek ve svůj prospěch, volného losu jednoho uchazeče o titul využil ke svému vítězství ten druhý.

A tak v průběžné tabulce stále vede Plzeň s náskokem dvou tabulkových bodů před Slaným. Pro Věroslava Kollerta s Patrikem Linhartem z toho plyne jediné. Musí Filipa Šiteru a Antonína Gallianiho dvakrát porazit. Důležitý přitom bude každý bod z rozjížděk, protože jejich počet je při rovnosti tabulkových bodů rozhodujícím kritériem.

Plochodrážní svět však není v žádném případě černobílý. A proto se zítřejší podnik určitě nesmrskne pouze do roviny souboje Plzeň – Slaný. Na stupně vítězů by chtěli především domácí Martin Málek a Martin Gavenda. Ti už sice mají celkový bronz prakticky jasný, nicméně vítězství před domácím publikem je velice lákavé.

Vysoko zcela jistě zamíří i pardubičtí Hynek Štichauer a Pavel Fuksa. A to už jen kvůli tomu, že při obhajobu loňského bronzu jsou v navlas stejné pozici jako Slaný. Musí za každou cenu porážet Březolupy. Východočechy však handicapuje ztráta už třech tabulkových bodů.

A jak už to bývá, můžeme se v Březolupech dočkat nějakého překvapení. Vždy kdo by si v sobotu vsadil na osmnáctibodové maximum Jurici Pavliče? Pakliže se mu podobný kousek povede i zítra, mohli by Chorvaté být opět štikou závodu a ovlivnit i pořadí týmů bojujících o titul. Podobné ambice může ostatně mít i Martin Vaulík. V jeho případě však zatím není jasné, s kým vlastně nastoupí. Poslední informace, kterou magazínu speedwayA-Z sdělil byla, že asi pojede sám.

Časový harmonogram:

technická přejímka 15:00
prezentace jezdců 15:45
trénink 16:00
rozprava s jezdci 16:20
první jízda 16:30

Jak zítra zřejmě nastoupí:

Mitas Březolupy Martin Málek, Martin Gavenda
AMK Žarnovica Martin Vaculík, ?
Unia Goričan/AK Divišov Jurica Pavlič, Ivan Vargek a/nebo Zoran Strahija
AK Slaný Patrik Linhart, Věroslav Kollert
AK Markéta Praha 2 Patrik Doubek, Jakub Fabian?
ZP Pardubice Hynek Štichauer, Pavel Fuksa
PK Plzeň Filip Šitera, Antonín Galliani
AK Markéta Praha 1 volný los
PDK Mšeno volný los

Hostování: bez ztráty bodů je možné pouze u závodníků, jejichž týmy mají v daném závodě volný los. Zítra tedy mohou hostovat Adam Vandírek a Michael Gregor. Zdeněk Šuranský nestartoval v Divišově kvůli vykloubenému rameni a Michal Matula se ještě necítil fit po svém pražském pádu. Další šancí však může být angažmá závodníků neuvedených na žádné soupisce.

Aktuální tabulka: závody malé body velké body
1. Plzeň 5 141 34
2. Slaný 5 127 32
3. Březolupy 5 107 26
4. Žarnovica 6 100 23
5. Pardubice 5 93 23
6. Mšeno 6 94 17
7. Divišov/Goričan 6 78 16
8. Praha 1 6 70 13
9. Praha 2 5 46 11

Foto: Pavel Fišer