Češi a Slováci v akci 408

Teploty spadly pod nulu, ale jaro se nezadržitelně blíží. Kromě prvních sněženek, talovínů či podléšek přináší důkaz také plochá dráha. Do závodní akce se minulý týden dostal jen Josef Franc, avšak řada našich stadiónů začala chystat své ovály.

 

Martin Vaculík při svém čtvrtečním tréninku v Žarnovici | foto Igor Fellner

V Žarnovici vyjeli s technikou již v pondělí. Nasadili nafukovací mantinely a ve čtvrtek na oválu trénoval Martin Vaculík. V sobotu se svezli rovněž Jakub Valkovič a navrátilec Patrik Búri.

V úterý začali obě své dráhy chystat rovněž v Plzni, kde v sobotu proběhla výroční členská schůze. Nelenili ani ve Slaném. Eduard Krčmář ohlásil, že práce na ovále finišují, a že brzy by mohl být první trénink.

V Kopřivnici budují pružné mantinely | foto AK PD Kopřivnice

V Kopřivnici zase navezli nový materiál na povrch trati a pustili se do instalace odpružených mantinelů ve výjezdech. Na brigádách chyběl Eduard Kutač, který se vyrazil na ukrajinskou hranici pro válečné uprchlíky.

V sobotu pokračovala francouzská liga svým druhým závodem. Marmande doma podruhé vyhrálo, tentokrát nad La Reole. Josef Franc přispěl hostům deseti body (3 2 1 2 0 2) a skóre se zastavilo na hodnotách 56:42.

Marcel Šlouf v traktoru a Jaroslav Lucák na grejdru upravují malý ovál na Borech | foto AK Plzeň